facebook

10 буденних речей, що заважають ефективно худнути

Здавалося б, проста річ – скинути декілька кілограмів, для багатьох людей перетворюється чи не найскладнішу справу життя. Години в спортзалі, тижні практично голодувань – а кілограми не йдуть, або повертаються “ще й з друзями”.

Якщо незрозуміло, звідки зайва вага або чому ви не худнете – зверніть увагу на звички харчування, радить Андрій Невський у блозі “Твій останній дієтолог” в Instagram.

Пише - джерело.

“Чому відбувається набір ваги? Зрозуміло, що через надлишок калорій, але начебто на місці не сидите, корову не їсте, майонезом не запиваете. Може, навіть обмежуєте себе в їжі. Так чому вже треті джинси стають малі? Звичайно, справа буває в гормонах, хворобах і порушеннях. З цим допоможе тільки лікар. Але причина може бути і в харчових звичках, які заважають вам на шляху до ідеального тіла”, – зауважує дієтолог.

І пропонує звернути увагу на 10 звичок, які згубно позначаються на фігурі.

Перевірте список – якщо виявите, що хоча б один пункт про вас, позбавтеся звички. Таким чином станете на крок ближче до бажаного результату.

1. Заїдати емоції. Ласощі не вирішать проблем. Або зрозумійте це, або – прибирайте все з поля зору в моменти стресу.

2. Давитися їжею в гостинах – щоб не образити господиню. Ось нехай вона сама і їсть так багато. Ви наїлися – і крапка.

3. Доїдати, “щоб не пропало”, в тому числі за дітьми. Ви не вважаєте доїдалки за повноцінний прийом їжі, але це ті ж продукти з тієї ж калорійністю. Їжу можна викинути, дефіцитний час минув. Або готувати менше.

Читайте також:  Розповіли, як вберегтися від "комп'ютерної" шиї

4. Постійно перекушувати. Спочатку зрозумійте, реальний це голод ,або просто дурна звичка. Якщо голод – наїдайтеся під час повноцінного прийому їжі. Якщо звичка – здогадайтеся самі.

5. Починати з солодкого. Солодке на порожній шлунок викликає різкий стрибок, а потім падіння рівня цукру в крові. Такий “атракціон” посилює відчуття голоду. Не помітите, як з’їсте зайве.

6. Замінювати солодке горіхами і сухофруктами. Калорійність 100 г будь-яких горіхів перевищує 500 ккал, у сухофруктах трохи менше, але теж пристойно. Таким чином можна немомітно з’їсти половину денної кількості калорій. Тож, тут ще питання, що буде калорійніше: тірамісу або жменька горіхів.

7. Відпрацьовувати їжу спортом. У рідкісних випадках можна компенсувати надлишок калорій на біговій доріжці, але робити це звичкою точно не варто. Перетренованість – жахливий стрес для організму.

8. Влаштовувати розвантажувальні дні. Хіба лиш, якщо отруїлися і треба почистити ШКТ. В іншому випадку голодні дні підвищать ризик зірватися у звичайні дні.

9. Їсти з телефоном в руках або під час перегляду серіалу. Так багато хто робить. Однак, захоплюючись і відволікаючись, ви не усвідомлюєте, що і скільки їсте.

10. Включати алкоголь у щоденний раціон. Ця звичка шкідлива не тільки для схуднення, адже алкоголь це теж калорії, але і для здоров’я в цілому.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: