facebook

Виразка та карієс: Чим небезпечний чай з лимоном

Медики заявили, що чай з додаванням свіжого лимону, окрім корисних властивостей, має також ряд недоліків та може нашкодити здоров’ю. Про це повідомляє Ukrhealth.
Як зазначається, при непомірному вживанні цей напій може пошкодити зубну емаль та спровокувати виникнення карієсу, а також збільшує ризик розвитку виразкової хвороби.
Зокрема, при частому вживанні такого чаю, лимонна кислота, що міститься в напої, починає руйнувати зубну емаль. Це може призвести до виникнення карієсу. Окрім цього, надлишок цієї кислоти негативно впливає на слизову оболонку шлунку і кишківника, що провокує утворення виразок.
Також медики зазначають, що напій має сечогінний ефект. У зв’язку з цим активується вимивання з організму корисних мінеральних речовин, в тому числі кальцію. Це може стати причиною погіршення стану волосся, нігтів і кісток.
“Крім того, чай з лимоном протипоказаний вагітним жінкам: кофеїн, що міститься в ньому, заважає плоду нормально розвиватися і може спровокувати алергію у дитини. Вагітні жінки повинні обов’язково обговорювати з лікарем вживання кофеїновмісних напоїв”, – пояснили фахівці.

Пише - джерело.

Читайте також:  Як йога впливає на мозок людини

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: