facebook

Зимова мобілізація в Україні: перші подробиці

У зв’язку з тим, що військовий стан в Україні продовжено, було ухвалено рішення збільшити кількість призовників під час зимової мобілізації. Українцям вирішили повідомити, хто може бути покликаний і зрештою вирушить на фронт захищати свою Батьківщину.

Пише - джерело.


Відповідну інформацію опублікували на порталі новин «Апостроф»

Начальник управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач звернувся до українців і вирішив пояснити, як зараз справи з мобілізацією в Україні.

«Зрозуміло, що оскільки Росія оголосила мобілізацію, кількість їхньої живої сили на фронті збільшуватиметься. Відповідно, наші графіки призову також змінюватимуться, але наскільки – заздалегідь не можна сказати. Усі наші плани та завдання вже складаються з урахуванням мобілізації у Росії», – заявив начальник управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також:  “Брудна” бомба – експерт попередив про новий план Путіна

Крім цього, наголошується, що на даному етапі немає потреби закликати всіх військовозобов’язаних чоловіків.

«Теоретично може бути будь-що. Але зараз, навпаки, ухвалюються закони щодо можливості звільнення окремих категорій людей, які мобілізувалися після 24 лютого. Наприклад, на звільнення тепер мають право батьки трьох чи більше дітей. Тобто тенденція не до збільшення категорій, що підлягають мобілізації, а навпаки, до зменшення», – продовжив Роман Горбач.

Важливо зауважити, що військовий фахівець сказав, що мобілізація зараз орієнтована на тих чоловіків, які мають досвід військової служби. Також Роман Горбач сказав, що резервістів в Україні практично стільки ж, як і в Росії, і саме 6 мільйонів людей із 34 мільйонів українців.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: