facebook

Зима в Україні поволі відступає: народні синоптики розповіли, чи чекати нових морозів

Зима в Україні поволі відступає: народні синоптики розповіли, чи чекати нових морозів

Пише - джерело.

Зима в Україні хоч і повільно, але все ж таки відступає. Народні синоптики стверджують, що сильних морозів більше не буде.

За прогнозами Станіслава Щедріна, до кінця поточного місяця значних морозів у країні не буде, і лише у західних областях ще може бути трохи зимно.

“Поки на більшій території країни майже весняна погода, то на заході пройдуть сильні снігопади і завірюхи, проте сніг буде ненадовго”, – каже Щедрін.

Щодо лютого, то, за його словами, перша половина місяця буде відносно теплою і з малою кількістю опадів.

“А вже друга половина лютого буде по-весняному теплою, опадів у вигляді дощів де-не-де з мокрим снігом знову додасться”, – зазначив Щедрін.

Водночас, згідно зі спостереженнями народного синоптика з Каменя-Каширського Володимира Деркача, ця зима буде досить різноманітною.

Читайте також:  До України йдуть перші заморозки: коли і де чекати на похолодання

“Короткочасні (3-5 днів) досить холодні періоди швидко змінюватимуться потеплінням. У січні холод слід очікувати на початку третьої десятиденки; у лютому – в середині першої третини місяця, наприкінці другої і наприкінці третьої”, – стверджує Деркач.

Він прогнозує, що погода наприкінці місяці буде досить мінливою.

“На початку на 1-2 дні слід очікувати на похолодання. Далі щось схоже на коротку відлигу. Потім температура знову знизиться, але суттєвого похолодання не буде. Опади для цього періоду досить часті, але незначні”, – анонсує Деркач.

На початку лютого, за його словами, слід чекати опадів. А ближче до середини першої декади вони взагалі стануть інтенсивними.

“У цей період зима покаже свій характер – 2-3 дні будуть досить холодними. Третя декада продовжить тенденцію нічних мінусів і переважно плюсів вдень. Хоча середина цієї десятиденки протягом 2-4 днів ще нагадає про зиму. Але вдень уже відчуватиметься подих весни”, – відзначив синоптик.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: