facebook

“Зухвало і цинічно”: у Зеленського висловилися про поведінку Тупицького

В Офісі генерального прокурора допустили, що відсторонення від посади голови Конституційного суду Олександра Тупицького може затягнутися.
Чи можна сказати, що справу проти Тупицького спеціально затягують, відповів нардеп з фракції “Слуга народу”, представник президента в КСУ Федір Веніславський в ефірі каналу “Україна 24“.

Пише - джерело.

“У цьому випадку навряд чи можна говорити про затягування, тому що ще відбувається досудове розслідування й відповідні слідчі дії для того, щоб встановити весь обсяг доказів, що пан Тупицький дійсно винуватий у скоєнні злочину, в якому його звинувачують. Є об’єктивні обставини, які органи досудового розслідування мають встановити”, — сказав він.

За словами Веніславського, голова КСУ використовує службове становище в особистих цілях.

“Треба мати на увазі, що головна мета будь-якого відсторонення посадової особи, яка має статус підозрюваного у кримінальному провадженні, — унеможливити її вплив на органи досудового розслідування та на інших учасників процесу. В цьому випадку пан Тупицький усіма своїми діями цинічно, зухвало й відверто демонструє, що він використовує свій статус голови Конституційного суду, щоб максимально ускладнити розслідування”, — сказав він.

Читайте також:  Українців змусять утримувати літніх батьків

Також представник президента в КСУ відповів, як довго може тривати відсторонення Тупицького.

“Я не знаю, на якому етапі досудове розслідування, але ми маємо ще 19 днів, поки указом президента Тупицький вважається відстороненим від посади. Якщо надійде обґрунтоване клопотання, президент вивчить його і побачить, що необхідно далі відсторонити, я думаю, це рішення буде ухвалене”, — сказав він.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: