facebook

ЗСУ переходять до третього етапу війни: військовий експерт пояснив, що це означає

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов пояснив, навіщо президент Володимир Зеленський публічно дав наказ звільнити південь України.

Пише - джерело.


Так, за його словами, така заява свідчить про перехід ЗСУ до третього етапу війни – контрнаступу.

Про це Дмитро Снєгирьов сказав ТСН в рамках телемарафону.

Зокрема, він наголосив, що намірами української сторони є нейтралізація плану так званої “спецоперації”, а це йдеться про створення сухопутного коридору з території анексованого Криму та території окупованого Донбасу і, відповідно, вирішення питання постачання української води до анексованого Кримц.

Контроль над Херсонською областю дасть українській стороні вирішити ці два ключові питання і, відповідно, далі звільнити окуповані території, вважає військовий експерт.

Читайте також:  Мобілізація у росії: хто серед перших піде на війну в Україні

“Мовиться про перешкоджання логістиці російської армії, нейтралізації ключової складової – Керченський міст і, відповідно, завдання точкових ударів по місцях базування Чорноморського флоту. Крім того, це вирішення економічних проблем України. Насамперед, розблокування роботи чорноморських портів. Тому поява цієї заяви у публічній площині не є випадкова – вона свідчить про наміри української сторони про перехід до третього етапу війни. Це контрнаступ і звільнення тимчасово окупованих територій. Не тільки територій Херсонської області, а й Запорізької та Донецької”, – пояснив Снєгирьов.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: