facebook

Зрадили державу та перейшли на бік ворога: п’ятьом освітянам повідомлено підозру

Підозрюваним може загрожувати 15-ть років в’язниці або довічне позбавлення волі.

Пише - джерело.


Як встановили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції, до повномасштабного вторгнення рф на територію України фігуранти обіймали посади керівників закладів освіти різних рівнів у Маріуполі.

З початком війни вони активно та публічно почали підтримувати дії загарбників, закликали переходити на бік ворога та всіляко йому допомагати. У квітні керівники шкіл та ліцею добровільно погодилися працювати на тих же посадах, але вже на окупаційну владу. Вони й досі продовжують пропагувати «рускій мір» на сторінках заборонених в Україні соціальних мережах та серед населення. Окрім того, свідомо використовують неповнолітніх дітей у пропагандистських цілях окупаційної адміністрації держави-агресора.

Читайте також:  ДПА у 2023 не буде, Міносвіти і освітній комітет Ради узгодили механізм проведення НМТ-2023

У межах кримінального провадження поліцейські зібрали обґрунтовані докази, які стали підставою для повідомлення п’ятьом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора триває.

Поліцейські продовжують встановлювати осіб, які зрадили державу й своїми діями допомагають ворогові, та збирати докази злочинної діяльності, аби вони понесли відповідальність відповідно до чинного законодавства.

За державну зраду на осіб чекає п’ятнадцять років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацію майна.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: