facebook

Знижений тариф на електрику як кинута “кістка”: українців розділять на групи споживання

На тлі наближення подорожчання ціни електроенергії для побутових споживачів, українців можуть розділити на чотири групи за рівнем споживання електрики, які будуть платити різну ціну “за світло”.

Пише - джерело.

Для домогосподарств, які споживають на місяць

від 100 до 200 квт·год, можуть залишити тариф 1,68 гр /квт·год;
від 200 до 500 квт·год, ціна зросте до 2,4 грн/квт·год;
від 500 квт·год, піднімуть удвічі – до 3,5 гр /квт·год.
При цьому влада може як “кістку” кинути населенню знижений тариф на споживання менш як 100 кіловат·годин. Не виключено, що він складе 1-1,2 гривні. Це буде піднесено як захист найбільш вразливих верств населення.

Читайте також:  Герої не вмирають... Внаслідок артилерійських обстрілів загинули троє бійців з Житомирщини

Але тих, хто споживає понад 100 кВт·год електроенергії, в Україні більше половини населення, і більшість з них – не олігархи, а прості громадяни. У когось з них не газова, а електрична плита, у когось – бойлер, адже в багатьох населених пунктах (на відміну від Києва) гарячої води не буває місяцями, у когось у домі електричне опалення.

Тому з новими тарифами українці запросто можуть вирватися в європейські лідери за дорожнечею електрики щодо розміру зарплати.

Окрім того, на осінь ще планується подорожчання гарячої води і опалення приблизно на 30-40%, які і зараз становлять левову частку витрат українців на “комуналку”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: