facebook

Журналісти знайшли докази, як мільйонна ботоферма працювала на Порошенка і його «Євросолідарність»

Російський IT-шник і “політексперт” створив мільйонну ботоферму для Порошенка, дізналися журналісти.

Пише - джерело.

Мільйонна ботоферма, яку нещодавно викрила і блокувала СБУ, працювала в інтересах політичної партії «Європейська Солідарність» та її лідера Петра Порошенка. Про це йде мова в журналістському розслідуванні «Апостроф-ТБ», опублікованому сьогодні.

Медійники оприлюднили докази, що організатором ботоферми був російський IT-фахівець Віктор Майстренко, який співпрацював з нардепом Артуром Герасимовим – близьким соратником Порошенка.

Майстренко розповів, що розробив спеціальне програмне забезпечення, яке дозволяло автоматизувати роботу ботоферми і масштабувати її. Так саме завдяки цьому український інтернет заполонили «порохоботи».

«Оболонка, в якій все пишеться, називається «ZennoPoster», – це програма для автоматизації дій у браузері», – цитує видання затриманого. А далі ця програма могла від імені тисяч ботів автоматично публікувати потрібну інформацію, включно з фейками і «зрадою», запрошувати друзів, коментувати, ставити «вподобайки» під постами тощо.

Ці боти і займалися веденням у соцмережах сторінок підтримки Порошенка та його політсили, та головне – критикою Зеленського. Серед свіжих тем, які поширювала ботоферма: конфлікт між Зеленським і Залужним, здача країни Путіну і олігархам, зрив призову до армії, розорення армії, фотосесія Олени Зеленської для журналу «Вог»  тощо.

Читайте також:  Цuнiзм найвищого ґатунку: Росія ініціює засідання Радбезу ООН у зв’язку з “ударами Києва по Запорізькій АЕС”

Як розповідає сам Майстренко, окрім роботи на «ЄС» він також продавав розроблену програму всім бажаючим. Вона коштувала 314 дол. США, і лише продаючи ліцензії, росіянин заробив близько 100 тис. доларів.

Він розповів, як потрапив в Україну в 2014-му, після того, як «засвітився» на виборах в рф, «референдумах» в Криму та на Донбасі.

За його словами, попри заборону на перетин кордону для росіян, Майстренку допоміг А.Герасимов. Згодом – влаштував на роботу у свою маркетингову агенцію і поселив у квартирі, що належала колишній дружині. Саме в ній, до речі, і проводилися нещодавні обшуки.

Вже у 2015-му, створивши і розвиваючи ботоферму для Порошенка, Майстренко отримав за спрощеною процедурою від тодішнього президента громадянство України. Також – став «політичним експертом» на телеканалах екс-президента.

Нагадаємо, СБУ заявила про викриття мільйонної ботоферми на початку серпня. Відповідне обладнання було встановлене у Києві, Вінниці та Харкові.

Під час обшуків було вилучено апаратно-програмний комплекс, який забезпечував функціонування ботоферми, 5 тис. сім-карт і 200 мобільних Proxy ферм для підміни ІР-адрес та уникнення блокування відповідних інтернет-ресурсів.

Детальніше у відеоматеріалі:


https://www.youtube.com/watch?v=idBoRKgpYmo

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: