facebook

Жодного разу не поцікавилась сином, але ходить з гарним манікюром: у Києві суд починає вирішувати долю хлопчика з нори

За словами мешканців вулиці Бойчука, жінка періодично з’являється у своїй землянці.

Пише - джерело.

Отримала продовження гучна історія, яка трапилася в Києві наприкінці березня – тоді на столичній вулиці Бойчука в землянці поліція разом із працівниками соцслужб виявила 5-місячного хлопчика.

Тоді було встановлено, що в цій норі, яка була облаштована в пагорбі, 36-річна мешканка Кривого Рогу Антоніна Пашковська перебувала зі своїм 5-місячним сином Олександром, оскільки не мала в Києві свого житла. Незадовго до цього вона втекла з реабілітаційного центра, бо їй, за її словами, не сподобалися правила поведінки в цій установі. В березні 2023 року немовля було вилучено у матері, адже дитина перебувала в холоді та в антисанітарних умовах, за словами соцслужб, у землянці дитину мати жодного разу не купала, а годувала сумішшю на гарячій воді, яку час від часу жінці давали небайдужі люди.

Як з’ясував ТСН.ua, завтра зранку, 17 жовтня, в Печерському суді Києва призначено судовий розгляд, де вирішуватиметься питання про відібрання дитини у Пашковської.

“За цей час з боку матері не було жодної спроби дізнатися про долю дитини”, – розповіла в коментарі для ТСН.ua представниця Служби у справах дітей і сім’ї Печерської райдержадміністрації Ірина Озерецьківська.

В соцслужбі нагадали, що від березня інформували Пашковську, приходячи до її землянки, про її право виховувати дитину, але в належних і безпечних умовах. До цього посадовці додають, що дитина наразі перебуває в задовільних умовах, а в разі відібрання хлопчика у Пашковської його зможуть усиновити ті, хто зможе забезпечити дитині належні умови.

Читайте також:  Франківський драмтеатр підготував феєричне різдвяне дійство

Як виявилося, мешканці будинку №35 по вулиці Бойчука, навпроти якого розташована ця землянка, щиро дивуються поведінці Пашковської.

“Не так давно бачили її поряд із землянкою, на зупинці громадського транспорту. Склалося таке враження, що ця жінка стала ретельніше доглядати за собою. Мені запам’яталося, що в неї був дуже гарний манікюр, вона мала кращий вигляд, ніж раніше. Не знаю, що змінилося у неї в житті”, – розповіла нам одна з мешканок будинку №35.

Що розповідала про себе мешканка нори на Печерську
Сама Антоніна Пашковська в коментарі для ТСН.ua раніше скаржилася, що її життя складалося дуже складно від дитинства.

“Мене звати Антоніна Пашковська, мені 36 років. Я родом із Кривого Рогу, в мене загалом три дитини. Старшій доньці, Віолеті, вже 13-й рік, вона мешкає зі своїм татом за кордоном, він далекобійник, тому забрав її з собою після повномасштабного вторгнення росіян. Середньому синові, Кирилу, зараз 6 років. Коли йому було 2 роки, в мене його забрала моя мачуха та віддала своїй доньці, яка не може мати дітей. Сама я з дитячого будинку, мене взяли на виховання, коли мені було 2 роки. Потім мене вигнали з дому, мачуха сказала, щоб я не поверталася. Найменшому, Сашкові, 5 місяців (днями хлопчику виповнився рік – Ред.). Я його народила в Києві 10 жовтня, але не тут, а в пологовому будинку. Після пологів так сталося, що мене відправили до Полтави, в будинок матері та дитини. Але звідти я втекла, тому що там, як у концтаборі. В Києві я перебуваю близько 7 років”, – стверджувала Антоніна.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: