facebook

Жінка народила “найстаріше” немовля у світі — дитина молодша за свою матір всього на 1,5 роки

Американка Тіна Гібсон увійшла в історію, встановивши відразу два світових рекорди, коли народила дочок Емму і Моллі. Остання з’явилася на світ 26 жовтня 2020 року, через 28 років після того, як її у вигляді ембріона заморозили в 1992-му. І тим самим стала найбільш “старим” немовлям на світі, побивши рекорд своєї сестри Емми, яка з’явилася на світ точно таким же шляхом у 2017-му, в біологічному віці 24-х років, інформує Ukr.Media.

Пише - джерело.

Найбільш інтригуюче в цій історії те, що їх матері Тіні, яка через безпліддя не може мати своїх дітей, всього 29 років. Фактично, вона всього на 18 місяців старша за свою дочку Моллі і, як зізнається сама жінка, їй все ще важко усвідомити даний факт. З точки зору науки це також видатна подія, яка демонструє ефективність технології зберігання ембріонів з подальшим заплідненням ними жінок у дуже віддаленому майбутньому.

Читайте також:  Померлих від грибної юшки братика й сестричку поховають в один день у Чернігівській області

Усі турботи по організації пологів лягли на персонал Національного центру донорства ембріонів у Ноксвіллі, некомерційної організації християнського спрямування. Тут батькам з безпліддям допомагають провести ЕКО, але трапляється так, що ті можуть практично відразу змінити своє рішення. Замість утилізації ембріони витягують і заморожують, після чого зберігають при температурі всього на 0,6 градуса вище абсолютного нуля. Термін зберігання необмежений, клітини розморожують тільки при надходженні заявки на повторне запліднення.

Заявлено, що в центрі провели близько 1000 пологів за участю заморожених ембріонів, більшість на умовах анонімності. При цьому там відзначають, що 25% ембріонів не перенесли заморозку і розморожування, і тільки 49% призвели до народження дітей. Технологія демонструє непогані показники, але поки що далека від досконалості. З іншого боку, народження здорової дитини через 28 років після її фактичного створення — це приголомшливе досягнення.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: