facebook

Землі загрожує магнітна буря через нову пляму на Сонці: коли очікувати удару

Вже 16 травня почнеться магнітна буря.

Пише - джерело.

Корональний викид маси від Сонця може вдарити по магнітному полю Землі вже 16 травня. Отже, магнітна буря почнеться завтра.

Згідно зі звітом Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA), відносно слабкий викид корональної маси, що повільно рухається, відправився в космос 12 травня.

Це сталося внаслідок виверження сонячної нитки магнетизму у південній півкулі Сонця.
Викид корональної маси може спричинити геомагнітну бурю класу G1 на Землі.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була низькою, згідно з даними NOAA. На свіжих зображеннях Сонця видно сім пронумерованих сонячних плям, де одна з них є новою. Саме у цій плямі на зірці наразі відбувається найбільша кількість спалахів. На думку експертів, пляма AR3305 може стати джерелом сонячних спалахів найближчим часом.

Читайте також:  “На колінах прохав військкома довезти дітей додому”: нові деталі скандалу з мобілізацією водія, який віз маленьких спортсменів на змагання

Лікарі рекомендують у подібні періоди дотримуватись графіка сну, знизити навантаження на серцево-судинну систему, а за наявності хронічних захворювань, особливо серцево-судинних, – мати з собою всі необхідні ліки.

Корональні викиди маси — це великі викиди плазми від Сонця, які іноді супроводжуються сонячними спалахами. Корональні викиди маси та спалахи можуть своєю чергою викликати сонячні бурі, викидаючи високошвидкісні потоки заряджених частинок у магнітосферу — область космосу навколо Землі, у якій домінує магнітне поле планети.

Коли це відбувається, магнітне поле Землі слабшає приблизно на 6-12 годин, і для повного відновлення буде потрібно кілька днів.

Сонячні бурі можуть викликати широкий спектр наслідків: від незначних збоїв у роботі супутників до повномасштабних відключень електроенергії.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: