facebook

Зеленський відповів на петицію щодо покарання за примусову вакцинацію

Президент Володимир Зеленський просить голову Верховної Ради та прем’єр-міністра розглянути питання про запровадження кримінальної відповідальності за “примусову вакцинацію” та компенсації можливих негативних наслідків після щеплення.

Пише - джерело.

Про це йдеться у відповіді глави держави на петицію від 12 серпня № 22/121610-еп “Кримінальна відповідальність за примусову вакцинацію”, яка набрала необхідні 25 тисяч підписів.

“Я звернувся до голови Верховної Ради України з проханням організувати опрацювання викладених у петиції пропозицій та інформування про результати. Я також звернувся з аналогічним листом до прем’єр-міністра України”, – заявив Зеленський, зауваживши, що ухвалення законів належить виключно до повноважень парламенту.

Читайте також:  “Спитав чи є телефон з ліхтариком, щоб глянути горло”, – прикарпатка обурена роботою медиків у районній лікарні

Він нагадав, що відповідно до Конституції, людина, її життя і здоров’я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю; кожен має право на охорону здоров’я, а держава забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.

Зокрема, за його словами, стосовно окремих особливо небезпечних інфекційних захворювань в країні можуть здійснюватися обов’язкові медичні огляди, профілактичні щеплення, лікувальні та карантинні заходи, а також передбачена обов’язковість профілактичних щеплень проти туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця та кору. Також він зазначив, що обов’язковим профілактичним щепленням підлягають працівники окремих професій, а у разі загрози виникнення особливо небезпечної інфекційної хвороби на відповідних територіях та об’єктах можуть проводитися обов’язкові профілактичні щеплення.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: