facebook

Зеленський і одностатеві шлюби: Президент України відповів на петицію

Український президент Володимир Зеленський представив свою позицію щодо петиції “Проти реєстрації одностатевих шлюбів”, зібравши понад 26000 підписів на офіційному веб-порталі глави держави.

Пише - джерело.

Президент наголосив на статтях Конституції України, які вказують, що шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка (стаття 51). Конституція не може бути змінена під час воєнного або надзвичайного стану (стаття 157). Однак, Зеленський відкинув відповідальність, наголосивши, що це питання належить до парламенту. Цю заяву було зроблено в контексті активних обговорень щодо можливості легалізації одностатевих шлюбів і введення цивільних партнерств.

Читайте також:  "ЯК МЕНІ ЙОГО ДО ЛЮДЕЙ ПРИВЧАТИ": ПІД ПОЛТАВОЮ БІЙЦІВСЬКИЙ СОБАКА НАПАВ НА ДІВЧИНУ (ВІДЕО)

“Звертаю увагу, що розглядаючи влітку минулого року петицію щодо одностатевих шлюбів, я акцентував увагу на тому, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка.” – зазначив Зеленський.

Намір впровадити цивільні партнерства в Україні зустрічається з обгрунтованою критикою, особливо через занепокоєння, що такі зміни можуть підривати основний інститут суспільства – сім’ю. Важливо, що будь-які зміни в області сім’ї та шлюбу мають бути ретельно обговорені в контексті впливу на демографічне благополуччя країни й традиційні цінності.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: