facebook

Збирав тато: у Дніпровській лікарні помер хлопчик, який отруївся грибами

У понеділок, 21 червня, ввечері, в Дніпровській обласній дитячій лікарні помер 9-річний хлопчик, який отруївся грибами. У медзаклад дитину доправили з Новомосковської ЦРЛ у четвер, 17 червня, у вкрай важкому стані, пише «Наше Місто».

Пише - джерело.

«Нам розповіли, що гриби збирав батько хлопчика. Ймовірно, серед них була бліда поганка, оскільки отруєння було дуже сильним. Його стан був вкрай важким, і, незважаючи на всі зусилля, які доклали лікарі для порятунку життя дитини, вчора він помер. Ця трагедія вкотре підтверджує, що не можна вживати в їжу дикорослі гриби і дорослим, а тим більше дітям», — розповів нашому журналісту генеральний директор ДОКБ Олексій Власов.

Читайте також:  У Чернігові 13-річний школяр стрибнув з восьмого поверху: зараз він перебуває в лікарні

Симптоми отруєння блідою поганкою дуже схожі на кишкову інфекцію. Тільки блювота і пронос практично не припиняються, відбувається сильне зневоднення організму. Якщо людина їла гриби ввечері, то, як правило, погано стає під ранок.

Додамо, що смерть від отрути поганки жахлива: спочатку відмовляє печінка, потім нирки і серце. Щоб уберегти себе і близьких від небезпеки, краще не їсти гриби, в походженні яких ви не впевнені. А якщо вже дуже любите «тихе полювання», погуляйте по лісі, назбирайте козуб, а на шляху додому викиньте все на узліссі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: