facebook

“Завжди будуть прагнути порозумітися з росіянами”: Моравецький закликав Зеленського не довіряти Німеччині

За словами прем’єр-міністра Польщі, “німці завжди будуть прагнути порозумітися з росіянами через центральноєвропейські держави”.

Пише - джерело.

Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький закликав Україну бути вдячною за те, що Польща дала притулок мільйонам українців, і не довіряти Німеччині.

Про це йшлося у заяві Моравецького під час з’їзду правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) під гаслом “Безпечна Польща”, передає Dziennik Gazeta Prawna.

“Польща прийняла кілька мільйонів українців, про це варто не забувати”, — заявив Моравецький.

Він також “попередив” українського президента Володимира Зеленського, що німці завжди хочуть домовитися з росіянами через центральноєвропейські держави.

Під час виступу в Катовіце прем’єр-міністр заявив, що партія “Право і Справедливість” дбає про енергетичну безпеку та справедливу трансформацію.

Він додав, що так само, як PiS захищає інтереси шахтарів і працівників польської промисловості, вона також захищає інтереси польських фермерів. Він зазначив, що через те, що Єврокомісія не продовжила ембарго на українське зерно, польський уряд зробив це самостійно.

Читайте також:  Без COVID-сертифікатів. Чехія скасовує обмеження: що треба знати туристам

“Оскільки в інтересах польського фермера ми не будемо запитувати думку ні в кого: ні в Берліні, ні в Брюсселі. Ми діємо на благо польського сільського господарства”, – заявив він.

Він також додав, що “захищатиме польське сільське господарство від українських агроолігархів”, а президент Зеленський, за його словами, нещодавно “дуже недоречно висловився” в ООН.

“Я розумію, що він зараз думає, що він буде мати тісний союз з Німеччиною. Попереджаю, німці завжди будуть прагнути порозумітися з росіянами через центральноєвропейські держави. Саме Польща прийняла кілька мільйонів українців. під нашими дахами, це поляки прийняли українців, це ми найбільше допомогли в той час, коли німці хотіли відправити 5000 шоломів до Києва. Про це варто не забувати, президенте Заленський”, – звернувся прем’єр до глави України.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: