facebook

“Засудили”: глядачі віддали Kalush Orchestra першість, але судді відправили на Євробачення Аліну Паш

Глядачі найбільше підтримали пісню “Stefania” Kalush Orchestra.

Пише - джерело.

Гурт отримав від українців максимальні 8 балів, і 6 балів від журі. Виступ Kalush Orchestra викликав бурхливі оплески в залі. Джамала навіть активно підспівувала хлопцям з Івано-Франківщини. Та одних глядацьких симпатій виявилось недостатньо для перемоги в пісенному відборі на Євробачення-2022. Реперка Аліна Паш отримала 8 балів від журі та 7 балів від глядачів, і випередила прикарпатців.

Як відомо, 12 лютого визначився переможець нацвідбору на Євробачення-2022. В результаті, цьогоріч Україну на співочому конкурсі в Турині представлятиме співачка з Закарпаття Аліна Паш з піснею “Тіні Забутих Предків”.

Серед цьогорічних фаворитів називали Аліну Паш, Kalush Orchestra та Wellboy. Саме ця трійка і отримала найвищі оцінки і від жюрі, і від глядачів. Виступ гурту Kalush Orchestra журі оцінило у 6 балів.

“Я поставила високий бал, бо я казала, що Євробачення – це завжди революція“, – прокоментувала загальну оцінку Джамала.

Проте ведучий Тимур Мірошниченко зауважив, що не всі оцінки журі були високими.

“Ми маємо велику розбіжність в оцінках. Високі бали поставили Тіна та Джамала – 7 і 6 балів, і лише 3 бали маємо від Ярослава Лодигіна“, – відмітив ведучий.

Член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, режисер Ярослав Лодигін пояснив свою низьку оцінку стереотипністю образу учасників нацвідбору.

“Я не міг зрозуміти, куди мені дивитися, коли я дивився це шоу. Я думаю, що я би віддав більше балів, якщо би це був просто КALUSH. В цьому форматі мені здалося, що фокус може розсіятися. А найбільше моє суб’єктивне переживання, коли я думаю, як ми репрезентуємо себе. Мені здається, що ми вже декілька разів представляли себе таким чином, ніби Україна, українці – люди з лісів, люди з гір в даному випадку. Мені здається, що настав час якоїсь іншої репрезентації. Що ми не маємо повторювати цей образ, робити його стереотипним – щоб люди в Європі, у світі уявляли нас, як людей природи“, – зауважив Ярослав Лодигін.

Читайте також:  Школярка пошила півсотні масок: хочу, щоб всі мали захист від коронавірусу

При цьому з’ясувалось, що фаворитка журі – також представниця гірського регіону.

Реперка Аліна Паш народилась в селі Буштино Тячівського району, Закарпатської області. Глядачі найвище оцінили виступ Kalush Orchestra з їхньою композицією “Stefania”, віддавши гурту максимальні 8 балів. Та цього не вистачило для перемоги, адже загальний бал Kalush Orchestra – 14 балів (6 балів від журі та 8 балів від глядачів), а Аліна Паш отримала 15 балів (8 балів від журі та 7 балів від глядачів).

У коментарях глядачі поспішили припустити що, мовляв прикарпатців явно “засудили”, і саме судді навмисне поставили хлопцям з Івано-Франківщини занижені бали. Згодом в мережі з’явилась інформація про те, що калушанам не показують конверт з результатами(протоколом) голосування суддів, що може слугувати доказом фальсифікацій.

Нагадаємо, господарем цьогорічного Євробачення-2022 є місто Турин в Італії. У конкурсі візьме участь 41 країна. Великий фінал відбудеться на арені Pala Olimpico 14 травня; півфінали — 10 та 12 травня.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: