facebook

Зарплати військовослужбовців: названо суми, які отримають захисники України у квітні

Стали відомі зарплати, які українські військовослужбовці у квітні. Незважаючи на ініціативу повернути доплату у розмірі 30 тисяч гривень, поки що змін у фінансуванні не буде.

Пише - джерело.

Усі захисники України після початку повномасштабної війни могли розраховувати на доплати. Мінімальний їхній розмір складав 30 тисяч гривень. Також було передбачено винагороди у 50 та 100 тисяч гривень. З лютого 2023 року ситуація змінилася – ті, хто служить у тилу, більше не можуть розраховувати на такі щедрі надбавки до зарплати.

Якими будуть зарплати військовослужбовців у квітні
Зарплата військовослужбовця складається із грошового забезпечення, яке він отримує відповідно до посади, а також із грошової винагороди, встановленої з ініціативи президента на період дії воєнного стану.

У квітні українські захисники отримають:

20 587 грн, якщо вони не входять до складу угруповань військ та не виконують бойових завдань;
50 587 грн, якщо вони виконують спеціальні бойові завдання;
120 587 грн., якщо вони безпосередньо беруть участь у бойових діях на передовій.

Читайте також:  Вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони: Кличко розповів про загибель 33-річної жінки в Києві

У роз’ясненні Сухопутних військ ЗСУ повідомили, що грошові виплати командира бригади без додаткової винагороди становлять 50 173 грн, а зарплата стрільця без доплати – 20 586 грн. При цьому минулого року стрілки у тилу могли розраховувати на 40 тисяч гривень, а ті, хто на фронті отримували по 113 тисяч гривень.

З лютого поточного року влада переглянула розмір основного щомісячного грошового забезпечення. Наразі його мінімальний розмір для Збройних сил України, Державної прикордонної служби та Національної гвардії України становить не менше 20 100 грн. Представники Державної служби України з НС та Національної поліції України отримують від 17 000 грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: