facebook

Зарплата українців може зрівнятися з польською через 30-40 років, – Гетманцев

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що середня зарплата в Україні не може зрівнятися з польською через 10 років, як планує уряд. Він вважає що для цього потрібно 30-40 років.

Пише - джерело.

Про це Данило Гетманцев розповів в ефірі одного з телеканалів.

“Щодо зарплат таких, як в Польщі. Я не знаю, якими розрахунками керувався прем’єр-міністр. Однак якщо ми співставимо рівень ВВП на душу населення з польським і порахуємо, то нам аби наздогнати Польщу потрібно десь 30-40 років при тому, що Польща буде стояти на місці”, – сказав він.

Читайте також:  Перехоплення розмови окупанта: Кадирівці в Маріуполі задля розваги стріляють по українських дітях, а рашисти їдять собак. АУДIО

Нагадаємо, 30 січня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд ставить завдання досягти рівня зарплат у Польщі та Словаччині до 2030 року.

Також РБК-Україна писало, що зростання номінальної заробітної плати українців у 2021 році досягне 16,6%. Це станеться завдяки відновленню економіки та значному підвищенню мінімальної заробітної плати.

Крім того, за даними Держстату, середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-грудень 2020 року становила 11 591 гривню. У порівнянні з відповідним періодом попереднього року зарплата зросла на 10,4%.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: