facebook

“Зараз це найбільша інтрига в дипломатії”: Кулеба розповів, що може вплинути на Путіна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що реально може вплинути на Путіна і чи ефеутивн економічні санкції проти Росії.

Пише - джерело.

Про це він сказав в інтерв’ю “Новому времени”.

“Путін робить вигляд, що на нього не впливають події із російською економікою. Що впливає на Путіна? Зараз це найбільша інтрига в дипломатії. Я щодня спілкуюся із декількома міністрами, зокрема тих країн, про які прийнято вважати, що варто їм лише клацнути пальцем, і одразу світ перевертається догори дригом. І з усіма ними ми обговорюємо це питання: що здатне вплинути на Путіна? Прямої відповіді ні в кого не має. Хтось каже — економічний колапс Росії, хтось — Китай, хтось — найближчі олігархи мають прийти до нього і сказати: “Володя, так жить нельзя””, – сказав очільник українського МЗС.

Читайте також:  Загроза на початку лютого: експерт “вирахував” ймовірні дати нового удару РФ

Кулеба наголосив, що є чітке розуміння, що Росія буде вимушена припинити цю війну.

“Є низка таких відповідей, але чіткого розуміння єдиної точки прикладання зусиль ні в кого не має. Є чітке розуміння одного простого факту, що з огляду на той злочин агресії, який вчинила Росія і воєнні злочини, які вона вчиняє в Україні, цю війну потрібно зупинити будь-якими зусиллями. І ці зусилля сконцентровані на трьох сферах: зброя для України, санкції проти Росії і фінансова підтримка України. Якщо усі ці три елементи будуть на місці, то ми так чи інакше доведемо ситуацію до моменту, коли Росія буде вимушена припинити цю війну”, – додав міністр закордонних справ України.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: