facebook

Запоріжжя готується до облоги, окупанти вийшли з Енергодара, – голова ВЦА Старух

 

Пише - джерело.

 

На сьогодні ситуація в Запорізькій області залишається напруженою. На її території тривають бої, Запоріжжя готується до облоги.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів голова Запорізької військово-цивільної адміністрації Олександр Старух, передає Цензор.НЕТ.

“Сьогодні в області тривали бойові дії. Ті люди, які запропонували гуманітарний коридор з населених пунктів Донецької області, одночасно вели бої на шляху цього коридору – від Полог. В Запоріжжі порівняно спокійно. Місто готується до облоги, зміцнюється і забезпечує ті поставлені завдання і необхідні роботи”, – зазначив він.

В окупованому Мелітополі, за його словами, сьогодні відбувся черговий масовий мітинг. Місцева влада працює в Палаці культури під українським прапором, вживає всіх необхідних заходів, працює соціальна інфраструктура.

Читайте також:  Чи будуть вихідні на Новий рік та Різдво в Україні: На що чекати

“Сьогодні наші зробили міні-гуманітарний коридор, доставили для Мелітополя і Бердянська медикаменти для хворих, яким проводять гемодіаліз, і інсулін для діабетиків. Зараз потрібно, щоб ще Мелітополь з Бердянськом обмінялися і буде все в порядку”, – наголосив Старух.

Він також зазначив, що на частині півдня Запорізької області транслюються російські канали.

“З Енергодара вийшли російські війська. Вони намагалися потрапити в будівлю СБУ, провели ніч у міськвиконкомі, вкрали там усе, що тільки можна було вкрасти. Місцева влада повернулася і виконує всі свої функції. Енергодар під контролем. Нам потрібно організувати туди гумконвой: насамперед – паливо, а потім продукти харчування, тому що вони вже закінчуються”, – додав Старух. 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: