facebook

Закарпатка: “На заробітках в Угорщині я спала на підлозі біля ліжка господарів…”

Закарпатка Олена Нодь – пенсіонерка. Грошей на прожиття не вистачає. Тому час від часу на місяць жінка їде на заробітки до Угорщини, де працює доглядальницею за старенькими. Роботу їй знаходить донька, яка давно живе в Будапешті, бо вийшла заміж за угорця. Та вдома у жінки ще чоловік-інвалід та двоє синів…. Тому вона змушена думати про підробіток.

Пише - джерело.

«Їду приблизно на місяць у році, – каже Олена. – Господарі бувають різні, та переважно – це дуже капризні старі люди. Якось працювала в однієї жінки, яка мала 96 років і постійно випивала. У неї нікого не було, але була багатою. Спиртне замовляла кур’єрами з супермаркетів. Я нерідко ховала від неї алкоголь. Так вона зчиняла страшенні скандали, коли хотіла випити… А коли була п’яною постійно співала, через що сусіди не раз викликали на неї поліцію».

У іншій родині наша землячка постійно голодувала, бо господарі були дуже скупими.

«Ще одна сім’я була дуже скупою. Самі їли на сніданок шматочок хліба з маслом і кавою. На обід – лише суп і ложку каші або картоплі з одним помідором, чи огірком. На вечерю – котлета з хлібом, або маленький шматок смаженої риби. Так мала харчуватися і я. Мені цього було мало. Так вони на мене кричали, що я так товста і мені більше їсти категорично не можна», – пригадує жінка.

Читайте також:  У Чехії автобус із заробітчанами потрапив у ДТП: загинула прикарпатка (фото+відео)

Ще в одній родині Олена взагалі спала на підлозі.

«Я домовлялася доглядати лише дідуся. Коли приїхала, виявилося, що в нього є ще й бабуся. Він – лежачий. Вона ходила. Але нічого не робила. Я почала просити доплату. Син цих людей погодився, однак на сумі ми зійшлися важко. Добре. Почала працювати. Так дід виявився таким капризним, що спокою мені не давав. Я його й мила, і годувала з ложечки, добре, що хоч не готувала, ми замовляли готову їжу… А ночами так кричав, коли спати не міг, що я змушена була стелити собі на підлозі біля його ліжка і там спати. Втомилася так, що думала, не витримаю той місяць, зірвуся і повернусь додому. Якось витримала… але в ту родину ніколи не повернуся!» – наголошує Олена.

Загалом жінка каже, що якби мала нормальну пенсію, ніколи б на заробітки не їхала. Адже в немолодому віці доглядати за іншими старими дуже важко. Та й платять не так уже й багато, як хотілося б за таку важку та виснажливу роботу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: