facebook

Захворюваність зросла на 45%: на Прикарпатті у деяких районах критична ситуація з коронавірусом

Упродовж двох останніх тижнів (з 23 серпня до 5 вересня) на Івано-Франківщині рівень захворюваності на COVID-19 зріс на 45%.

Пише - джерело.

В Івано-Франківській міській лікарні №1 90% хворих чи з підозрою на COVID-19 невакциновані, пише “Галицький коресподент” з посиланням на Суспільне Карпати.

“Якщо порівнювати минулий тиждень і попередній, захворюваність зросла на 45%. У деяких районах області ситуація з COVID-19 є критичною. Частіше почали виявляти захворювання у дітей. Тому, аби запобігти поширенню хвороби, треба збільшити кількість тестувань, щоб якомога більше виявити людей із симптомами”, – розповів генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Руслан Савчук.

Читайте також:  У мережі показали затоплені Галич та інші регіони Прикарпаття. Відео з гелікоптера Шмигаля

Він також додав, що на Івано-Франківщині збільшилася кількість людей зі штамом “Дельта”.

“Із 50 зразків, які ми подавали на дослідження у лабораторію Центру громадського здоров’я на визначення штаму “Дельта”, 48 – позитивні. Тобто зараз штам “Дельта” превалює над іншими штамами”, – розповів Руслан Савчук.

Щодо введення карантинних обмежень в області, генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб сказав, що поки це питання не обговорюють.

“Наразі ми відстежуємо людей, які контактували із хворими зі штамом “Дельта” і намагаємося мінімізувати передачу вірусу”, – розповів Руслан Савчук.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: