facebook

Загибель курсантів-рятувальників на Харківщині: начальник кафедри наказав розбирати снаряд

Завкафедри повідомили про підозру.

Пише - джерело.

Через загибель двох курсантів-рятувальників завідувачу кафедри одного з навчальних закладів на Харківщині повідомили про підозру у вбивстві через необережність.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що в Харківському районі 31 травня внаслідок вибуху артснаряду калібром 152 мм загинули двоє курсантів-рятувальників, яким було 22 та 21 рік. Також 20-річний курсант отримав поранення. Нещасний випадок стався у приміщенні гуртожитку, де нині живуть і навчаються курсанти.

“Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу цей снаряд і залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти. Згодом підозрюваний надав студентам вказівку розібрати бойовий припас терміном до 6 червня. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язкому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Читайте також:  Усі подробиці трагедії на Тячівщині, в якій загинуло 5 закарпатців (ФОТО)

Зазначається, що відповідно до посадової інструкції, начальник цієї кафедри, зокрема, контролює дотримання правил протипожежної безпеки в навчальних приміщеннях кафедри та повного виключення виробничого травматизму та профзахворювань працівників.

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області начальнику кафедри вишу повідомлено про підозру за фактом убивства двох осіб, вчиненого через необережність. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Загибель курсантів
На Харківщині 31 травня загинули двоє курсантів, які вчилися на третьому курсі, одному було 20, другому – 21. Вони розбирали снаряд, щоб зробити з нього муляж, і загинули.

Від роботи відсторонено чотирьох викладачів Національного університету цивільного захисту України. Розпочалося службове розслідування.

МОМЕНТ ВИБУХУ ПОТРАПИВ НА ВІДЕО: ДВОЄ КУРСАНТІВ ЗАГИНУЛИ В УНІВЕРСИТЕТІ ЧЕРЕЗ НАКАЗ

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: