facebook

Загроза ракетного удару по Україні 9 травня: експерт та ГУР Міноборони оцінили ризики

Військові закликають не ігнорувати повітряну тривогу, але підкреслюють, що сили оборони зроблять все від них залежне.

Пише - джерело.

Після ракетної атаки по Україні 1 травня не виключено, що окупанти зможуть завдати нового удару 9 травня.

Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. Експерт навів аргументи того, чому саме ця дата може бути неспокійною для України.

“На жаль, не можу бути оптимістом щодо цього, – каже Олександр Коваленко. – Під час останнього удару росіяни витрачали авіаційні ракети. Проблеми у росіян з ними є, але вони можуть їх виробляти. Чи повністю вони використали боєкомплект? Я впевнений, що ні. По-друге – вони не використовували ракети інших модифікацій. Наприклад, ракети морського базування “Калібр”. Тобто в короткостроковій перспективі у них є можливість їх використати. Ми побачили, що останній ракетний удар був здійснений саме 1 травня. Отже фіксація на датах у них є. Можуть нанести удари 9 травня”.

На запитання про те, наскільки масованим може бути удар, Олександр Коваленко відповів так: “Мені здається, що вони не можуть використати 60-100 ракет. Але можуть завдати міксованиого удару (різними ракетами – ред). Можуть зробити враження масованого удару. Зараз вони роблять акцент на використанні обмеженого боєкомплекту”.

В той же час експерт підкреслює, що збільшилась ефективність української ППО, тому ситуація під час можливого нового удару окупантів буде залежати від того, які будуть обрані сценарії удару.

Читайте також:  Війна в Україні може завершитися до кінця року – уряд Великої Британії

Розвідники закликають не ігнорувати повітряні тривоги
Своєю чергою, потенційну загрозу прокоментували і в ГУР Міноборони України.

“Від початку повномасштабного вторгнення кожен день в Україні – це день потенційної небезпеки ракетних ударів з боку држави-агресора. Це абсолютно чітко розуміють українські сили безпеки і оборони, Повітряні сили, вся країна, – розповів в коментарі для ТСН.ua речник ГУР Андрій Юсов. – Це означає, що і 9 травня, і в будь-який інший день слід уважно ставитись до сигналів повітряної тривоги. Сили безпеки і оборони робитимуть і 9 травня, і в інші дні все від них залежне. Але, звичайно, подібні дати, як і інші, можуть бути використані агресором для різного роду провокацій. Як по відношенню до України, так і по відношенню до власного цивільного населення. Ми вже неодноразово були свідками, як і в 90-х роках ФСБ підривало будинки з цивільним населенням, звинувачуючи в цьому якихось інших начебто терористів. Є всі підстави вважати, що подібні провокації російські силовики можуть робити і цього разу, в ці дати. У себе”.

Як з’ясувалось, першу декаду травня чимало українців вирішили провести на заході України. Одразу в декількох бюджетних готелях Львова нам розповіли, що до 10 травня немає вільних одномісних номерів, а залишились тільки люкс-апартаменти. Проте така ситуація, як з’ясувалось, не у всіх готелях Львова та станом на сьогодні вільні номери ще були.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: