facebook

Загальна мобілізація: у Зеленського заговорили про призов студентів

Загальна мобілізація, яка продовжується в Україні з початку війни, може отримати новий імпульс. Це пов’язано з частковою мобілізацією, яку оголосили в Росії. Якщо РФ виконає оголошені плани щодо мобілізації своїх громадян, то в Україні призвуть практично всіх чоловіків. Не зможуть уникнути призову і студенти українських вишів.

Пише - джерело.


Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович в ефірі з російським правозахисником Марком Фейгіним.

Арестович каже, що в разі, якщо РФ мобілізує до свого війська мільйон людей, як заявляє тамтешня влада, то Україні доведеться дати адекватну відповідь. А вона буде адекватною лише в одному випадку: якщо наша країна виставить проти російських окупантів не менш численне військо.

При цьому Арестович заявляє, що мобілізаційний потенціал України і близько не вичерпаний. За приблизними підрахунками можна призвати ще близько 5,5 млн осіб.

“Якщо нам не вистачить людей для оборони, то й у нас буде мобілізація. Ще раз. У нас резервна мобілізація становить 5,5 млн людей”, – повідомив Арестович.

Читайте також:  Збиття трьох Су-34 на Херсонщині: росіяни досі не можуть відійти від шоку

Якщо йтиметься про такі обсяги мобілізації, то призвуть на війну не лише студентів іноземних вишів, яких уже перестали випускати з країни, а й тих студентів, які навчаються в Україні.

“Поки студентів не чіпають, вони не йдуть до армії, але цілком може виявитися таке, що підуть взагалі всі або дуже багато. Якщо в Росії мобілізують мільйон, то про який виїзд ви говорите? Ви взагалі хочете, щоб Україна вціліла, чи хочете вирішити свої особисті проблеми із навчанням у Сорбонні чи Оксфорді?”, – заявив радник Офісу президента.

Загалом, схоже на те, що відповіддю на мобілізацію в РФ стане нова хвиля мобілізації в нашій країні, яка цього разу справді буде загальною. А отже, багато звільнених і заброньованих громадян, а також таких, що отримали відстрочку, вже найближчим часом можуть “встати під рушницю”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: