facebook

Забути про демобілізацію: службовців за контрактом можуть відпустити додому лише з кількох причин

Під час військового стану та загальної мобілізації поряд з людьми, які отримали повістки та вступили до лав ЗСУ, служать військові-“контрактники”.

Пише - джерело.


Ресурс “Адвокати ЗСУ” консультує, чи можуть службовці за контрактом звільнитися, якщо дія документа офіційно закінчилася.

За інформацією юристів, згідно з ч. 5 ст. 26 Закону №2232-ХІІ “Про військовий обов’язок та військову службу”, з моменту введення військового стану для припинення контрактів військовослужбовців застосовуються деякі підстави:

у разі досягнення граничного віку перебування на військовій службі;
на підставі висновку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку;
у зв’язку із набранням законної сили обвинувальним вироком суду, яким призначено покарання у вигляді позбавлення волі, обмеження волі або позбавлення військового звання.
Крім того, припинити контракт можна для догляду за особою з інвалідністю, хворою дитиною тощо.

Читайте також:  Вночі через невідому речовину в районі “Велмарту” вісім дітей потрапили у лікарню

Тобто підстава як “закінчення терміну дії контракту”, що діє у мирний час, з моменту введення військового стану вже відсутня. І контракт за цією підставою не може бути припинено до оголошення демобілізації, пояснили юристи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: