facebook

Заборона у виїзді за кордон для 17-річних: адвокат роз’яснив, чи це законно

Кравець пояснює, що стаття 33 Конституції України передбачає можливість вільно покидати країну.

Пише - джерело.

Адвокат Ростислав Кравець відповів, що на сьогодні в Україні взагалі не існує законних підстав взагалі для заборони виїзду військовозобов’язаним за кордон, коментуючи ситуацію із забороною у перетинні кордону для 17-річних.

Про це юрист сказав на своєму Ютуб-каналі.

Він нагадав, що нещодавно була затверджена постанова Кабміну № 1487 про затвердження порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Відповідно до цього документа, 17-річні хлопці мають ставати на військовий облік.

Читайте також:  “Ми ще не починали”: військовий експерт певен, що так Росія анонсувала початок кінця окупації, бо воювати вже ніким

Далі Кравець пояснює, що стаття 33 Конституції України передбачає можливість вільно покидати країну, при цьому можуть бути встановлені обмеження лише законом, яких на сьогодні немає.

“Що насправді відбувається? Якщо особа досягла 17-річного віку, прикордонники вигадують, що, окрім закордонного паспорта, має бути дозвіл від військкомату”, – заявив Кравець, наголосивши, що жоден ТЦК (військкомат) не видасть цей дозвіл, бо людина не призовного віку.

Як повідомляли раніше, адвокат пояснив, що не так із цим рішенням заборони на виїзд за кордон для чоловіків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: