facebook

За яких умов НАТО вступить у війну в Україні: експерт заявив про колосальні прецеденти

Поки не з’явиться масштабного приводу, Альянс у війну не вступить.

Пише - джерело.


Військовий експерт Петро Черник вважає, що НАТО вступить у війну в Україні за умови колосальних прецедентів, але інцидент з ракетою на території Польщі не є таким прецедентом.

Про це Черник розповів “24 каналу”.

Він переконаний, що в Альянсі вирішальне рішення ухвалюють США. Допоки не буде очевидності нападу з боку Росії, НАТО у війну не вступить.

У цьому контексті військовий експерт згадав слова експрем’єра Великої Британії Вінстона Черчилля, який так висловився про американців: “Вони обов’язково приймуть правильне рішення, але тільки тоді, коли перепробують всі інші методи”.

Читайте також:  У Чернігові під час рясного снігопаду стався грім з блискавкою

Черник нагадав, що у Першу світову війну США вступили тільки тоді, коли німецькі сили затопили круїзний лайнер “Лузітанія”. У Другу світову – коли Японія напала на Перл-Гарбор.

“Ми розуміємо, наскільки колосальними були ці прецеденти. Поки не з’явиться такого масштабу приводу зараз, НАТО у війну не вступить. Це жорстока правда”, – сказав експерт.

Водночас Захід продовжить надавати Україні зброю та фінансову допомогу, переконаний Черник.

“Союзники мертво “припаяні” до України, бо усвідомлюють: впаде Україна, до ворога прийде апетит – Польща і Прибалтика будуть наступні”, – резюмував Черник.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: