facebook

За тиждень до 1 вересня: Рада ухвалила новий закон про освіту, що зміниться

Українцям розповіли про новий закон щодо освіти.

Пише - джерело.

Як стало відомо, ось буквально за тиждень до початку навчального року Верховна Рада України ухвалила новий закон про освіту. Про те, що саме зміниться, йдеться у матеріалі на сайті Мінреінтеграції.

Отже, зазначається, що Парламент підтримав законопроект про визнання освіти, здобутої на окупованих територіях.

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №9591 про визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України. Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Читайте також:  В Україні не видаватимуть паперового свідоцтва про початкову освіту: чим замінять документ

Законопроектом передбачено процедуру проходження атестації для визнання результатів такого навчання та його продовження в українських навчальних закладах.

Атестація не проводитиметься:

за спеціальностями (професіями), перелік яких затверджує Уряд;
для визнання результатів навчання та кредитів ЄКТС на магістерському рівні вищої освіти (крім програм підготовки магістрів медичної, фармацевтичної та ветеринарної спрямованості).
Запровадження такого механізму є важливою складовою реінтеграції територій, відновлення доступу громадян до українського освітнього та культурного простору. Це дозволить їм реалізувати своє право на навчання, забезпечити професійну кар’єру та участь у відновленні України.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: