facebook

За спорудження розв’язки до нового мосту у Франківську змагатимуться три учасники

Завершився прийом документів на участь у тендері на першу чергу будівництва моста через Бистрицю-Солотвинську, тобто спорудження транспортної розв’язки в районі вулиць Хіміків–Надрічна.

Пише - джерело.

Документи подали три учасники: ТОВ “БК “Адамант”, ТОВ “Мостобудівельний загін № 112” та ТОВ ПБС.

Нагадаємо, управління капітального будівництва міськвиконкому оголосило тендер з очікуваною вартістю 329 690 000 млн грн. Аукціон планують провести 29 вересня.

Тендер на будівництво транспортної розв’язки в Івано-Франківську оголосили вже вдруге. Перший тендер на будівництво розв’язки УКБ оголосило у квітні минулого року. Всі три учасники брали участь у тендері і попереднього разу.

Як і минулого разу, ТОВ “Мостобудівельний загін №112” та будівельна компанія “Адамант” надали довідки, що планують залучати одного й того самого інженера-проєктуальника – Дітковського Сергія Леонідовича, що може свідчити про змову між ними.


КУРС писав, що будівництво моста передбачає три черги: перша – будівництво розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна, друга – будівництво під’їзної дороги з вулиці Хіміків, третя – спорудження самого моста.

Роботи почали з кінця – з третьої черги. На початку липня 2017 року управління капітального будівництва (УКБ) міськвиконкому оголосило тендер з очікуваною вартістю 206,6 млн грн.

Читайте також:  В Івано-Франківську скасували тендер на будівництво моста на Пасічну

Найнижчу ціну тоді запропонувала фірма “Мостобудівельний загін №112” – 120 млн грн і виграла тендер.

Вже через рік, 3 жовтня 2018 року, міське УКБ укладає угоду з ТОВ “Мостобудівельний загін № 112” про додаткові роботи з будівництва мосту на 58,35 млн грн.

Подорожчання робіт міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пояснював зростанням вартості металу. Він стверджував, що місто вже заплатило за будівництво моста 136 млн грн. Але, за даними пошуково-аналітичної системи «007» та інших баз даних і систем аналізу публічних фінансів, з 2017 року підрядник отримав з міського бюджету лише 1 877 597,58 грн. Підтверджень жодних інших витрат немає.

Нагадаємо, минулого року народна депутатка Оксана Савчук звернулася з депутатським запитом до прем’єр-міністра та міністра інфраструктури з проханням посприяти у співфінансуванні будівництва моста через річку Бистриця-Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську.

Савчук просила виділити на добудову моста 150 млн грн. За її підрахунками, кошторисна вартість будівництва становить 594,6 млн грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: