facebook

За останні дні – 6000 кв км звільнених територій від окупантів і 6 загиблих з Івано-Франківщини

Непосильна ціна за утвердження нашого права жити на власній землі та господарювати на ній. Біль утрат ніколи не зможе загоїтись у серцях українців, але пам’ять про кожне віддане за нас життя проросте новою силою та ще більшою незламністю духу.

Пише - джерело.

У боях за визволення України від російських окупантів біля села Богородичне Краматорського району загинули побратими з Богородчан Івано-Франківської області Назарій Чуловський та Роман Сливка. Про це на Facebook-сторінці написав голова Богородчанської громади Ростислав Заремба.

Бійці воювали у складі 81 десантно-штурмової бригади. Назарій Чуловський загинув 7 вересня. Роман Сливка від важких поранень, отриманих в бою, помер 9 вересня 2022 року.

Назарію Чуловському було 24 роки, Роману Сливці — 26.

“Ми щомиті повинні пам‘ятати, що за кожен звільнений від ворогів населений пункт, за кожну п’ядь нашої визволеної землі заплачено найвищу ціну кров’ю та життями наших воїнів-героїв. Хай Господь упокоїть їхні лицарські душі та додасть сил рідним пережити найважчу втрату”, — пише Заремба.

У російсько-українській війні загинув військовослужбовець із села Дитятин Більшівцівської громади, що на Івано-Франківщині, Павло Гаращенко. Цю інформацію кореспондентці Суспільного підтвердила діловод Дитятинського старостинського округу Марія Волинець.

З її слів, у 2018 році Павло Гаращенко проходив строкову службу. Після армії повернувся додому і працював на птахофабриці.

Мобілізували бійця у Збройні сили України 9 березня 2022 року. Павло Гаращенко пів року провоював у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді.

Військовослужбовець загинув 9 вересня 2022 під час виконання службових обов’язків на Донеччині. Йому було 24 роки.

Читайте також:  В Івано-Франківську упіймали двох мародерів та примотали до електроопори ФОТО

У Павла Гаращенка залишилися батько, четверо братів та дві сестри.

У бою з російськими окупантами на Донеччині загинув воїн з Івано-Франківщини Василь Мочернюк. Про смерть військовослужбовця повідомили на сторінці Рогатинської громади у Facebook.

Василь Мочернюк поліг 11 вересня у Бахмутському районі на Донеччині під час артилерійського обстрілу. Боєць був гранатометником мотопіхотного відділення.

Чоловіку — 46 років. Він був родом зі Снятинської громади.

“15 років тому поєднав свою долю з жителькою села Черче Лесею. Тут став за свого, рідного. У скорботі залишилися дружина Леся та старенька мати. Жодні слова не можуть загоїти рану у серцях рідних”, — йдеться у дописі.

У бою з російськими окупантами на Харківщині загинув військовослужбовець із села Богородичин Коршівської громади, що на Івано-Франківщині, Іван Рожков. Цю інформацію Суспільному підтвердив голова громади Ярослав Савчук.

З його слів, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну боєць добровольцем пішов захищати Україну. Іван Рожков воював у складі батальйону “Карпатська Січ”.

Військовослужбовець загинув 11 вересня 2022 року під час виконання службових обов’язків. Івану Рожкову було 30 років.

“Він навіки залишиться в нашій пам’яті 30-річним. Мужнім захисником, безстрашним воїном, великим патріотом України”, — написали на сторінці Коршівської громади у Facebook.

В Івана Рожка залишилися мати, батько та двоє братів. Зі слів голови громади, один із них також захищає Україну від окупантів.

Нехай добрий, світлий спомин про покійних захисників стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав їх, любив і шанував…
Слава Україні! Слава Героям!

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: