facebook

За матеріалами СБУ засуджено поплічницю колаборанта Стремоусова

Учасниця організації «Журналісти Стремоусова» отримала 5 років ув’язнення за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Пише - джерело.

Засуджена була офіційним редактором у мережі пропагандистів, створеній відомим на Херсонщині антиукраїнським діячем Кирилом Стремоусовим. Після повномасштабного вторгнення росії він очолив один з органів окупаційної адміністрації регіону.
Поплічницю Стремоусова викрили в Івано-Франківську. За даними слідства, вона вела в соцмережах антиукраїнську агітацію. Щоб не бути викритою, робила це під різними псевдонімами.
Як встановила СБУ, фігурантка народилася в росії, має паспорт громадянки російської федерації. Громадянство України набула у 2015 році.
Після переходу Стремоусова на сторону країни-агресора, жінка не відмовилась від участі в підконтрольній йому антиукраїнській організації.
Пропагандистка адмініструвала акаунти в Youtube, Facebook та ВКонтактє. Там просувала ідею про те, що росіяни і українці є нібито «єдиним народом».
Крім того, вела пропаганду комуністичного режиму, заперечувала факт розпаду радянського союзу та легітимність проголошення незалежності державами – колишніми республіками. Вона вболівала за відновлення срср, встановлення пам’ятників радянським катам, звеличувала Леніна та Сталіна.
Суд визнав агітаторку винною за ч. 1, 3 ст. 436-1 ККУ (пропаганда та публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму) та призначив їй покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.
Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.
Джерело: Офіційна сторінка СБУ в Івано-Франківській області https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02edSAbhpETEV5F1h65nY7gZPu7cRuPmCHshtGCKNkK3smBJA9BXiVppujf4e8drful&id=100064762174452

Читайте також:  Притягує нещастя і стихійні лиха: Зеленського просять не приїжджати з офіційними візитами

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: