facebook

З’явилося відео, як 61-річний акробат в Яремче стрибнув з 20-метрової висоти у водоспад

Крутити піруети можна до самої старості. Найстарший діючий акробат України Євген Захаров, у свої 61, в Яремче з 20 метрової висоти виконав складний стрибок в пучину стихії – водоспад Пробій.

Пише - джерело.

Ніколи не намагайтеся повторити побачене!

Відео опублікували на сторінці Gutsul Extreme.

Довідково.

Пробій (інша назва — Яремчанський водоспад) — каскадний водоспад в Українських Карпатах, на річці Прут. Розташований у межах міста Яремче Івано-Франківської області, на території Карпатського національного природного парку.

Пробій — один з найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води 8 м, кут нахилу — майже 45 градусів.

Утворився в нижній частині Яремчанського каньйону річки Прут, у місці виходу на поверхню стійких до ерозії гірських порід — ямненських пісковиків (верхні шари) та аргілітів і алевритів (нижні шари).

Читайте також:  Дощ, туман і хуртовини у горах: на Прикарпатті погіршується погода

Водоспад Пробій — популярний туристичний об’єкт. Над водоспадом побудований міст заввишки 20 м, з якого стрибають сміливці.

Водоспад вже встиг зажити собі недобру славу. Течія дуже швидка, а камінні брили навколо дуже слизькі. Річкові брили, що розташовані вище самого водоспаду, становлять небезпеку для туристів і всіх допитливих. У погоні за кращим фото люди втрачають пильність, стаючи на мокре каміння. Сила течії дуже сильна, вижити, впавши у вир водоспаду, практично неможливо. Водоспад Пробій щороку забирає життя людей, які знехтували своєю безпекою.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: