facebook

З липня вартість доставки газу для прикарпатців зросте

Механізм формування тарифів на постачання газу сьогодні, 11 лютого, обговорили на щотижневій оперативній нараді у міського голови.

Начальник Івано-Франківського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Андрій Струк доповів, що в області є 15 тисяч кілометрів газопроводів, які потрібно обслуговувати, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Пише - джерело.

“Плата за транспортування – рішення уряду, а ми маємо його виконувати”,– зазначив Струк.

Водночас Струк зауважив, що з 1 січня 2020 року плата за доставку кубометра газу становить 1,20 грн., а з 1 липня вона складатиме 1,50 грн. Споживачі зможуть платити за доставку одним платежем за квартал чи пів року. Пояснює, таким чином вони зменшать свої витрати на комісії при проведенні платежів.

“Це актуально для споживачів з газовою плитою або плитою та колонкою. Якщо підсумувати їх щомісячні платежі за доставку газу, то це становить від 100 до 200 гривень на рік”,- пояснює Струк.

Читайте також:  На Прикарпатті скандальний нотаріус із Києва вистрілив дівчині в обличчя

Керівник франківського відділення додав, ці кошти спрямовуються на утримання диспетчерської служби та обслуговування мереж.

У свою чергу міський голова Руслан Марцінків додав, що людей вчергове обманюють.

“Подумали, як обдурити людей і ввели це транспортування. Ніби знизили ціну на газ, але вирішили свої втрати розкинути на транспортування. Тим паче, зрозуміло, що споживання газу зменшується у літній період часу, то ввели, щоб було на постійній основі. Стає все гірше. Я до вас не маю претензій пане Андрію, це до “слуг олігархів”,– каже мер.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: