facebook

З Івано-Франківська на Хмельниччину сьогодні відправили три ромські сім’ї: фото

Через відсутність транспортного сполучення, вони звернулися до міського голови Руслана Марцінківа, аби їм надали автобус.

Пише - джерело.

Микола Рошташ із сім’єю сьогодні їде з Івано-Франківська у Хмельницьку область, пише Суспільне.

Чоловік з родичами працював на місцевому ринку, але каже, що через карантин заробітки закінчилися:

“ДУЖЕ ВАЖКО СТАЛО. НЕМА ЯК КУПИТИ ПАМПЕРСІВ І СУМІШІ ДІТЯМ, ЦЕ ГОЛОВНЕ, ТА Й З ХАРЧАМИ… У НАС Є БУДИНОК ВЛАСНИЙ, МИ ТАМ ПРОПИСАНІ. ТАМ І БУДЕМО ЖИТИ ЗА МІСЦЕМ ПРОПИСКИ: ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ, ЯРМОЛИНЕЦЬКИЙ РАЙОН, СЕЛО ГЛУШКІВЦІ”.

Роботи каже, Микола Рошташ, він із сім’єю поки що не має, але після карантину планують шукати заробітки у Хмельницькому.

Анастасія мешкає у сусідньому із ромами під’їзді. Своє прізвище на камеру жінка називати відмовилася. Каже, що до цих ромів, тут жили дуже галасливі.

“МИ Й СТУКАЛИ У ДВЕРІ, МИ ПРОСИЛИ, МИ ГОВОРИЛИ… НІЧОГО НЕ МОЖНА БУЛО ЗРОБИТИ. ВОНИ ТАК БИЛИСЯ ТУТ. А ЯК БІГЛИ СХОДАМИ – ЦЕ ПРОСТО ЦІЛИЙ БУДИНОК ТРЯССЯ. МИ ПЕРЕЖИВАЛИ, АБИ НАС НЕ ЗІРВАЛИ. ПЕРЕД ВЕЛИКОДНЕМ ОДИН ІЗ НИХ ЛІНУВАВСЯ ОБІЙТИ, БО ДОЩИЛО, ТО ВИБИВ ДВЕРІ”, – РОЗПОВІДАЄ АНАСТАСІЯ, ЯКА ЖИВЕ ПО СУСІДСТВУ З РОМАМИ.

В Хмельницьку область поїхало три родини: одна сім’я – двоє дорослих і семеро дітей, друга – двоє дорослих і дві дитини, третя – чоловік повнолітній, жінка – неповнолітня, дитина і також бабця однієї із жінок.
Один з чоловіків придбав будинок в селі Глушківці, відповідно туди вони і зараз їдуть.

Читайте також:  Франківськ увійшов у ТОП найкрасивіших міст України

“ПЕРЕД ЦИМ ВОНИ НАПИСАЛИ ЗВЕРНЕННЯ. ЦЕЙ ДОКУМЕНТ ОБРОБЛЯВСЯ. МИ СПІЛКУВАЛИСЯ З НИМИ. ДІЙШЛИ ДО ТОГО, ЩО ВОНИ СЬОГОДНІ ВЖЕ ЇДУТЬ“, – КАЖЕ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ КП “МУНІЦИПАЛЬНА ІНСПЕКЦІЯ “ДОБРОДІЙ” АНДРІЙ КАБАНОВ.

Чоловік розповідає, що в дорозі ромів супроводжує соціальний працівник. В автобусі є харчі. У самому транспорті задля безпеки натягнули захисну плівку між водієм та пасажирськими сидіннями.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: