facebook

З 1 грудня в Україні різко злетить один із тарифів на комуналку

В Україні завдяки запровадженому мораторію тарифи на комуналку не підвищуватимуть до кінця війни. Проте заборона на підвищення тарифів не поширюється на вартість усіх комунальних послуг. Тож комунальники вирішили підвищити тариф на вивіз сміття. Він зросте з 1 грудня. Причому в багатьох містах він стане вищим наполовину і навіть більше.

Пише - джерело.


При цьому в деяких містах тарифи на вивезення сміття зросли ще за попередні місяці. Так, у Києві вони були підвищені з серпня, а у Чернівцях зросли з 1 листопада.

Комунальники мотивують підвищення тарифів на вивіз сміття тим, що у багатьох містах вартість цієї послуги не переглядалась уже декілька років. Водночас, ыз початку війни в Україні різко зросла вартість пального для заправки автомобілів і підвищилися ціни на інші енергоносії для комунального сектора. Тому, якщо тарифи на вивезення сміття не підвищити, то міста можуть потонути в горах не вивезених твердих побутових відходів.

Читайте також:  У Німеччині два співробітники спецслужб на вечірці зґвалтували колегу

Найбільше цей комунальний тариф подорожчає в Одесі. Там вивіз сміття здійснюють чотири компанії. Дві з них підвищать тарифи вже з 1 грудня. Причому для мешканців будинків приватного сектору вартість вивезення сміття зросте майже вдвічі.

Зокрема, компанія “Еко-Ренесанс” підвищить тариф із 33 грн на місяць одразу до 61,26 грн, тобто майже вдвічі. Значно зросте вартість послуг і від іншої компанії – “КЛІАР-СІТІ”. Ще дві одеські компанії обіцяють підвищити вартість своїх послуг також найближчим часом.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: