facebook

З 1 червня в Польщі зміняться правила дорожнього руху

Зміни торкнуться всіх учасників дорожнього руху.

Пише - джерело.

Нові правила нададуть більше привілеїв пішоходам, обмежать використання гаджетів та обмежать швидкість руху в межах населених пунктів та ін. На думку уряду Польщі, ці нововведення допоможуть знизити кількість ДТП на дорогах країни.

Для більшої безпеки пішоходів було прийнято правило, яке зобов’язує водіїв знижувати швидкість і пропускати пішоходів на переході, які стоять на краю дороги або тільки наближаються до переходу. Якщо водій побачив перед пішохідним переходом людину, він, не чекаючи, поки та почне переходити дорогу, повинен пропустити її.

При перетині доріг буде строго заборонено використання гаджетів: фотографування, слухання музики, навігатор та ін. Адже пішохід більше концентрує увагу на гаджеті, ніж на дорозі, і підвищує можливість ДТП.

Читайте також:  Шокуючий прогноз! Астролог передбачила швидку окупацію кількох міст України вже незабаром

У нічний час буде діяти обмеження швидкості в межах населених пунктів — не більше 50 км/ч.

Зміниться і безпечна відстань між автомобілями. На автострадах і швидкісних магістралях водії повинні будуть забезпечити відстань між автомобілями в метрах, які будуть в два рази менші за швидкість їх руху. Так, при русі на швидкості в 140 км/год відстань до транспортного засобу повинна бути не менше 70 метрів. Виняток: маневр обгону.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: ,