facebook

Європейська рада затвердила нові правила видавання Шенгенських віз: що це означає

Європейська рада затвердив нові правила оформлення та видавання Шенгенських віз, які передбачають більш ретельну перевірку осіб, які претендують на їх отримання.

Пише - джерело.

Як повідомляє Європейська рада, влада ЄС у відповідь на нові виклики та безпеку вдосконалює свою візову інформаційну систему (VIS) − інструмент, який використовується для реєстрації та перевірки осіб, які подають документи на короткострокову візу для в’їзду до Шенгенської зони.

Зазначається, що тепер зміни до Візової інформаційної системи повинен ухвалити Європарламент.

«В останні роки ЄС послідовно працював над удосконаленням контролю за особами, які в’їжджають до Шенгенської зони, шляхом прийняття системи дозволів на поїздки, системи в’їзду/виїзду та взаємодії баз даних. Оновлення VIS є наступним кроком у цьому напрямку. Нові правила дозволять покращити перевірку заявників на візу, щоб визначити тих, хто може становити загрозу безпеці», − йдеться у повідомленні.

Читайте також:  Сьогодні на Прикарпатті люди знову перекриють дорогу «Мукачеве-Івано-Франківськ-Львів»

Основними цілями змін, що вносять, є:

-подальше посилення безпеки процедури короткострокового перебування на візі;

-включення до бази даних VIS довгострокових віз та дозволів на проживання;

-забезпечити взаємодію між VIS та іншими відповідними системами та базами даних ЄС.

Також нові правила передбачають внесення до бази скан сторінки біографічних даних проїзного документа, необхідність робити «живе» фото при подачі заяви і здачу відбитків пальців для дітей.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: