facebook

Який буде курс долара в лютому: експерт дав оптимістичний прогноз

На українську валюту тиснутиме будь-яка ескалація ситуації, зазначив експерт.

Пише - джерело.

Курс долара в Україні в лютому кардинально не зміниться, очікується повільне укріплення гривні.

Основний ризик – геополітичний фактор, будь-яка ескалація ситуації тиснутиме на українську валюту, розповів керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій, пише obozrevatel.com.

“Ми бачимо, що зараз ринок трохи заспокоївся, гривня більш-менш укріплюється на ринках. Напевне, так і буде відбуватися подальше повільне укріплення гривні через те, що передусім надходитиме зовнішня допомога і приплив валюти через зовнішню допомогу бюджету зростає”, – зазначив експерт.

Читайте також:  Увага! На вихідних прикарпатців очікують локальні зливи і підйом води

Паращій додав, що золотовалютні резерви України стабільно зростають, а це трохи покращує очікування щодо курсу нашої валюти.

Курс валют в Україні – сьогодні це варто знати
1 лютого стало відомо, що у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара зміцнився на 5 копійок і становив до 40,50 грн/дол.

Варто зазначити, що 21 липня Національний банк України знизив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол. За прогнозом інвестиційної компанії Dragon Capital, Нацбанк може тримати офіційний курс американської валюти незмінним до кінця третього кварталу поточного року.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: