facebook

“Якщо у вас немає накопичень, розраховувати на пенсію взагалі не варто”, – міністр фінансів

Забезпечити пенсіями в майбутньому нинішнє активне населення можна тільки через впровадження накопичувальних пенсійних фондів.

Пише - джерело.

Українцям не варто розраховувати на пенсію, якщо вона не буде включати накопичень в недержавні пенсійні фонди (НПФ).

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, пише Інтерфакс-Україна.

Міністр зазначив, що має бути етапність:

“Ми не можемо відразу піти й роздати кошти недержавним пенсійним фондам, це неприйнятно. Тож на початку залучатимемо державну накопичувальну інституцію: державний пенсійний фонд чи державну керуючу компанію. До того ж на початковому етапі в нас небагато інструментів для вкладень – це можуть бути ОВДП. Багато скепсису, що, мовляв, ми йдемо проти течії, що накопичувальна система показала свою неефективність. Це не так. Солідарна пенсія має бути разом з накопичувальною”.

Сергій Марченко акцентував на скороченні темпів працюючих людей в Україні:

“Якщо у вас немає накопичень в НПФ, розраховувати на пенсію взагалі не варто. Темпи старіння населення такі, що кількість працюючих постійно скорочуватиметься, а кількість пенсіонерів – зростатиме. Мені, 40-річному, на пенсію за нинішніх умов розраховувати не варто. Тоді два варіанти – або я сам шукаю можливості й відкладаю через НПФ, або створюються умови таких накопичень для всіх громадян. Це потягне фіскальні втрати бюджету, і це всі мають розуміти”.

Читайте також:  Священник втопив немовля під час хрещення

Це не стосується тих, хто вийде на пенсію через п’ять років, підкреслив міністр. Також на думку міністерки соціальної політики Марини Лазебної, якщо вдасться впровадити накопичувальну систему – можна збільшити середню пенсію від 3,7 до 7 тис. грн. Навіть за умов невеликих внесків 4% від заробітної плати.

Нагадаємо, в Україні від 2023 року запрацює накопичувальна пенсійна система. Відрахування будуть обов’язковими для всіх працівників, і в результаті з’явиться можливість отримувати виплати і з солідарної системи, і з накопичувальної. Накопичувальну пенсію будуть виплачувати додатково до солідарної та не зменшуватимуть її розмір.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: