facebook

Якщо Росія купить зброю у КНДР, то порушить резолюції Ради Безпеки ООН – США

Якщо РФ закупить ракети й артилерійські снаряди у Північній Кореї, вона порушить резолюції Ради Безпеки ООН.

Пише - джерело.


Про це заявив заступник постпреда США при цій організації Річард Міллс, – пише Укрінформ.

«Просто зараз Москва перебуває в процесі закупівлі у КНДР мільйонів ракет і артилерійських снарядів, щоб використати їх на полі бою в Україні… Це було б явним і однозначним порушенням резолюцій Ради Безпеки», – підкреслив представник США.

Рада Безпеки ООН з 2006 року ухвалила дев’ять резолюцій щодо Північної Кореї, спрямованих на обмеження її військового потенціалу, зокрема ракетно-ядерних програм. Резолюції запровадили збройне ембарго проти Пхеньяна, яке поширювалося на імпорт та експорт усіх товарів військового призначення, крім стрілецької зброї. У 2016 році були заборонені операції і з цим видом озброєнь.

Читайте також:  Суд задовольнив позов Портнова і зобов’язав Міносвіти переписати підручники з історії щодо подій Революції Гідності

Інші резолюції заборонили обіг товарів подвійного призначення та запровадили механізми посиленого контролю за активністю Північної Кореї. Також були введені обмеження на фінансові операції режиму КНДР, пов’язані з ракетно-ядерною та іншими військовими програмами.

Варто зазначити, що в Білому домі спочатку повідомили про купівлю РФ мільйонів снарядів у КНДР, але пізніше уточнили, що жодних ознак про досягнення такої домовленості немає.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 196-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: