facebook

Які предмети залишаться у шкільній програмі. Пояснення голови МОН

Всі ключові предмети, як природничі, так і гуманітарні, будуть збережні в українсській системі освіти. Однак вони будуть більш концентровані. Про це міністр освіти та науки Оксен Лісовий в ефірі національного телемарафона.

Пише - джерело.

За його словами, МОН не розглядає скорочення ключових дисциплін. Такі предмети, як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика та біологія залишаться в освітній програмі.

“Ми говоримо про оптимізацію програми, про їх концентрацію корисними знаннями, про ті дисципліни, якими, можливо, можна пожертвувати. Але це питання експертного розгляду. Можна концентрованіше подати основи здоров’я, наприклад. Це питання експертизи, всі ключові дисципліни й природничі й гуманітарні повинні бути збережені”, – сказав Лісовий.

Читайте також:  Не всі школи в Україні встигнуть підготуватися до 1 вересня: Як навчатимуться діти

Однак він вважає, що навантаженні та подача інформації має бути розрахована таким чином, щоб враховувалися можливості дитини.

Як повідомляли Українськi Новини, Верховна Рада запровадила для педагогічних працівників обов’язкове підвищення кваліфікації у напрямку надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу.

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий закликав обговорити питання про скорочення кількості шкільних предметів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: