facebook

Які медпослуги можуть отримати постраждалі від війни безкоштовно: роз’яснення НСЗУ

Пацієнт безоплатно може отримати медичну допомогу при доставленні бригадою екстреної медичної допомоги чи самозверненні у невідкладному стані

Пише - джерело.


Українцям, які отримали ушкодження внаслідок військових дій, гарантується безоплатне лікування. З початку повномасштабної війни 7730 пацієнтів з ушкодженнями через обстріли, вибухи чи ураженням уламками отримали медичну допомогу. Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

Пацієнт безоплатно може отримати медичну допомогу при доставленні бригадою екстреної медичної допомоги, самозверненні у невідкладному стані, переведенні з іншого медзакладу чи направлення лікуючого лікаря в медзаклад, який має договір з НСЗУ. Дізнатись контакти найближчого закладу можна за номером 16-77.

Які медичні послуги безоплатні при ушкодженні внаслідок військових дій?

Всі необхідні супутні аналізи та дослідження. Зокрема, лабораторні обстеження, такі як загальноклінічний аналіз крові та сечі, бактеріологічні, цитологічні дослідження; інструментальні дослідження (ЕКГ, УЗД, КТ, МРТ, рентген та інші) тощо.
Якщо пацієнту необхідна операція – вона теж проводиться безоплатно, включно з анестезією.
На всіх етапах надання допомоги пацієнт забезпечується ліками з Нацпереліку основних лікарських засобів безоплатно. Перевірити наявність ліків у конкретному закладі можна на сайті eliky.in.ua.
Післяопераційний догляд та допомога, якої потребує пацієнт – також включені в безоплатну послугу. Зокрема, це цілодобовий лікарський та медсестринський догляд, післяопераційний моніторинг та медикаментозна терапія, консультації лікарів різних спеціальностей, реабілітація у гострому періоді, якщо до неї немає протипоказань.
У разі проведення хірургічних операцій у стаціонарі в перелік безоплатних послуг включене харчування.
Відомо, що найбільше пацієнтів з ушкодженнями через військові отримали медичну допомогу в медзакладах таких областей: Дніпропетровська – 3283; Запорізька – 923; Черкаська – 837; Харківська – 543; Донецька – 320.

Читайте також:  У дівчинки був найскладніший випадок менінгіту, лікарі сказали, що не виживе. Вона втратила і руки, і ноги, але зараз навчається у школі

Всі необхідні медичні послуги при ушкодженнях внаслідок військових дій передбачені пакетами: «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій», «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах», «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: