facebook

Які країни допомагають Росії проводити псевдореферендуми

Представники восьми країн взялися виконувати роль іноземних «спостерігачів» на псевдореферендумах

Пише - джерело.


Білорусь, Сирія, Єгипет, Бразилія, Венесуела, Уругвай, Того та Південно-Африканська Республіка фактично стали співучасниками фейкових референдумів, які Росія проводить на окупованих територіях України. Представники цих країн взялися виконувати роль іноземних «спостерігачів». Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Окупаційна російська влада цими днями робить неабиякі спроби за будь-яку ціну провести на тимчасово окупованих територіях свої псевдореферендуми. І наполягає на тому, що вони будуть прозорими та легітимними. Для цього навіть покликала іноземних спостерігачів. По суті вони беруть участь у колективному злочині проти суверенної незалежної держави Україна», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що, окрім поіменного списку всіх учасників цього злочину, в розпорядженні українських органів влади є також точні адреси всіх псевдодільниць, кількість прикріплених до них псевдовиборців, детальні маршрути, якими окупанти збираються курсувати для «збору» голосів, навіть номери їхніх машин та дані водіїв.

Читайте також:  Ексочільник розвідки Фінляндії заявив, що війна в Україні триватиме ще довго і пояснив чому

Там також наголосили, що референдуми на тимчасово окупованих територіях абсолютно незаконні як за законами України, так і міжнародно-правовими документами. Так само незаконні в’їзд, перебування та здійснення якоїсь діяльності так званих іноземних спостерігачів на тимчасово окупованих українських територіях.

«Звертаємося до іноземців: всі, хто наважиться потурати злочинцям, самі стають злочинцями! Уникнути відповідальності не вдасться!» – попередили у міністерстві.

Нагадаємо, з 23 вересня представники російських окупаційних адміністрацій на території окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей проводять «референдуми» щодо входження до складу Росії. Псевдореферендуми триватимуть п’ять днів – до 27 вересня.

Як відомо, СБУ ідентифікувала понад 1,5 тис. осіб, причетних до «референдумів».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: