facebook

Як відставка Резнікова вплине на Міноборони: оцінка експерта

На думку експерта, особливих змін через кадрові ротації в Міноборони не буде.

Пише - джерело.

Експерт з міжнародної безпеки фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко вважає, що новий потенційний міністр оборони Руслан Умєров чудово підходить на відповідну посаду.

Таку думку він висловив в ефірі 1+1 в рамках телемарафону в понеділок, 4 вересня.

“Якщо говорити про зовнішній вимір, про те, чи вплине ця відставка на фактори, які пов’язані з тим, як Міністерство оборони комунікує з нашими західними партнерами, тут я думаю, що особливих проблем не буде. Хоча міністр Резніков у ролі зовнішнього комунікатора виступав максимально ефективно. Ми бачили, що він міг комунікувати не тільки з офіційних позицій як керівник міністерства, але також налагоджував досить хороший міжособистісний контакт зі своїми колегами, міністрами оборони інших країн, наших західних союзників.

Читайте також:  Заарештований Гримчак “забере з собою” друга Порошенка: гряде неймовірний скандал

Але за великим рахунком, ми маємо зрозуміти, що західна допомога, яку союзники направляють нам, і комунікація по лінії узгодження й отримання цієї допомоги вкладаються в більш стратегічні політичні інтереси як України, так і союзників”, – вважає він.

Тому, на його думку, особливих змін через кадрові ротації в Міноборони не буде.

Також Жовтенко вважає, що під час вибору нового міністра оборони звертали увагу на дві компетенції: бути менеджером і вдалим комунікатором. І, на його переконання, кандидатура Умєрова відповідає обом критеріям.

“З точки зору потреб Міністерства оборони України на цьому етапі до міністра оборони є дві ключові вимоги – бути менеджером, організовувати внутрішню роботу міністерства. І другий момент – зовнішня комунікація, вміння спілкуватися з нашими західними партнерами”, – підсумував він.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: