facebook

Як у Коломиї працює відділення Єдиного центру надання соціальних та реабілітаційних послуг. ФОТО

Це єдина установа такого типу в Коломийському районі та одна з найкращих в Україні.

Про роботу центру розповіла директорка Ірина Трачук.

Пише - джерело.

59 дітей з інвалідністю віком до 18-ти років отримують реабілітаційні послуги, а 30 осіб віком від 18-ти до 35-ти років – соціальні. Вони мають можливість приходити організоване дозвілля, майстер-класи, спілкуватися з однолітками та соціалізовуватися в громаді.

Відділення обладнане всім необхідним інвентарем та відповідає вимогам доступності. Забезпечення та якість послуг – це результат клопітливої та самовідданої роботи колективу Єдиного центру і його очільниці, які не зупиняються на досягнутому і постійно реалізують нові проєкти у співпраці з міжнародними донорами.

Для дітей організовано харчування та дозвілля впродовж дня.

«Під час війни ми масштабувалися, приймаємо діток з усієї України. Якщо в громаду переїхала сімʼя і мають документи ВПО, то ми приймаємо дітей на реабілітацію», – зазначає Ірина Трачук.

Особливістю Центру є те, що діти перебувають там протягом дня. Є спеціалізований транспорт, який вранці доправляє дітей до реабілітаційної установи, упродовж дня діти перебувають з вихователями, мають корекційні заняття, дозвілля, яке організовують їм педагоги, дворазове харчування, а ввечері їх доправляють додому.

Читайте також:  Українець розповів, на що витратить виграні в лотерею рекордні 33 млн грн та «секрет» успіху

Також є значна частина дітей, які впродовж дня проходять на реабілітаційні заняття: масаж, реабілітаційну фізкультуру, тощо.

Також у Центрі зараз активно надається послуга «Раннього втручання» – реабілітації діток від 0 до 4 років для дітей групи ризику.

Установа надає послуги безкоштовно. Фінансування надходить з міського бюджету.

Також Центр співпрацює з міжнародними організаціями, завдяки яким у відділенню встановлено піднімальну платформу – ліфт для осіб з інвалідністю, завдяки якому діти можуть зручно дістатися до реабілітаційних кімнат і позайматися з фахівцями, а це дуже облаштує роботу.

Центр працює з 2011 року Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, а в 2017 році його реорганізовано в одну велику установу, яка надає послуги дітям, так і людям похилого віку та особам з інвалідністю.

Діти займаються відповідно до індивідуальної програми реабілітації.













The post Як у Коломиї працює відділення Єдиного центру надання соціальних та реабілітаційних послуг. ФОТО appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: