facebook

“ЯК ПСА – ВИГУЛЮВАЛИ, ГОДУВАЛИ”: ПОДРОБИЦІ ТРАГЕДІЇ У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ДЕ ПІДЛІТОК ПОРІЗАВ БРАТА І ТІТКУ

Зараз у справу втрутився дитячий омбудсмен Микола Кулеба.

Ще навесні цього року 15-річний Арсеній з Київської області напав з ножем на своїх рідних і нині він приголомшив зізнанням, чому вчинив злочин.

Пише - джерело.

Щодо цього інциденту слідство триває і досі, а підозрюваного прийняла нова родина.

“Пів року тому я здійснив злочин і зараз розкажу чому”, – написав у соцмережі хлопець.

Тоді він напав із ножем на свою тітку, у будинку якої проживав, і 4-річного двоюрідного брата.

Потерпілих шпиталізували у тяжкому стані і врятували. Школяра доправили до СІЗО, а згодом суд відпустив його під домашній арешт у нову родину його однокласника.

Хлопець продовжує навчатися у школі і час від часу ходить на судові засідання. У зверненні пояснює, чому взяв ножа.

“Протягом всього мого життя з мене знущалися мати і тітка. Мене били, мене принижували, мене морили голодом. Виганяли з дому. Коли я підходив до холодильника, мене питали: хто тобі дозволяв їсти? Мене переконували, що я хворий, що аутист. Насправді я таким не був”, – ділиться підліток.

Слова дитини підтверджує і колишня хатня робітниця родини.

“З дитиною не розмовляли. Як пса – вигулювали, годували. І все. Ніяких занять. Ніякої уваги. Кричала на нього, називала ідіотом, придурком, “в тебе руки не з того місця”, – ділиться жінка.

Олег, який узяв хлопця із СІЗО до себе, розповідає: після тих подій була справа проти підлітка – за напад на тітку і брата, і ще дві проти його матері і тітки – за недогляд, здійснення насильства. Але згодом справи проти дорослих передали до іншого управління поліції, а там – закрили. На протест збираються однокласники хлопця, їхні батьки та вчителі.

Читайте також:  Троє прикарпатців, котрі по-звірячому вбили поліцейського, чекатимуть суду в СІЗО

Натомість правоохоронці порушили нову справу, ще одну проти школяра – за напад на матір, у той самий день, що і на тітку і брата.

“Я не завдав матері ніяких пошкоджень, синців чи подряпин. Плюс є відео, яке повністю підтверджує мою невинуватість”, – каже Арсеній.

“Ця сім’я зробила для мене за пів року більше, ніж моя сім’я за все життя. До мене гарно ставилися, як до людини, мене ніхто не бив, не вважав ідіотом”, – ділиться хлопець.

Мати підлітка заперечує вище сказане:

“Я плачу за школи, наймаю нянь, водіїв і б’ю його? І не годую його? Він людина з особливостями розвитку. Те, що вони кажуть, що він здоровий – не натягнеш ні на що”, – каже мати хлопця.

А те, що сталося навесні, називає спланованим замахом на вбивство через майновий конфлікт, нібито підлітка підмовив чоловік його тітки. Про цю версію у відеозверненні у Мережі каже і постраждала сестра жінки.

Теж звинувачений у цій справі чоловік, який ще навесні називав племінника дружини вбивцею – нині став на його захист. Версію про спланований напад заперечує, мовляв задовго до цього пішов з родини.

Сам підліток каже: готовий відповісти за скоєне, але не хоче до психдиспансера, як того ніби-то вимагають рідні.

“Я готовий понести покарання, але якщо я готовий, нехай мати з тіткою теж понесуть покарання”, – говорить Арсеній.

У історію, яка набула розголосу у Мережі, втрутилися уповноважені з прав людини. В п’ятницю після звернення ТСН до поліції прибув дитячий омбудсмен Микола Кулеба. На судові засідання тепер з’являтиметься і представниця уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: