facebook

Як правильно вибрати ковдру з бамбуку: поради

Ковдри з бамбуковим наповнювачем є відносно новим продуктом на ринку. Але все одно вони стали бажаними, про що свідчать відгуки покупців. Якщо ви бажаєте придбати такий виріб, спочатку постарайтеся дізнатися, як правильно його вибрати. Відгуки про ковдри з бамбука, купить одеяло дешево, та іншу корисну інформацію можна дізнатися у нашій статті.

Пише - джерело.

Поняття

На сході бамбук давно застосовується для отримання меблів і в будівельній сфері. А зараз сировина використовується для штучного текстилю і наповнювачів різних виробів (ковдр, подушок, наматрацників). Затребуване воно практично так само, як і інші наповнювачі. Покупці відзначають зручність догляду за виробом.

Для отримання волокна подрібнену масу рослини розм’якшують в рідкому середовищі і ставлять під прес. Потім її очищають в кілька етапів і багаторазово вичісують. Виходить пишне і легке волокно. Це екологічно чистий процес, який фактично повторює класичне виготовлення тканини з конопель та льону. Волокно або скручують в нитки і створюють тканину, або готують для отримання наповнювачів постільних речей.

Бамбукова ковдра Червоне листя / cappone.in.ua

Склад

Бамбук може бути в ковдрі в різній кількості і в різних частинах – всередині або зовні. Перший варіант є найпоширенішим. Зазвичай це не 100% бамбукове волокно, присутній синтетична складова. Це не економія, а необхідність, так як волокно не має потрібної пружності.

Додавання синтетичного волокна покращує властивості ковдри. При цьому товар має низьку собівартість, набагато дешевше натуральних тканин. Чим вищий вміст бамбука, тим вища вартість. Завдяки високому вмісту цієї сировини ковдра стає коштовнішою.

Фото: cappone.in.ua

Переваги

Як свідчать відгуки, ковдри з бамбука теплі і м’які. Властивості пов’язані з тим, що використовується натуральна або штучно оброблена сировина. Синтетики фактично немає. До переваг належать:

  • Невелика вага;
  • Відсутність алергенів;
  • Гігроскопічність.
  • “Дихаючий”ефект.

Бамбукові вироби у багатьох покупців мають великі переваги в порівнянні з бавовною і шерстю https://cappone.in.ua/ru/category/blankets/mehovie-odeyala. Ватяні ковдри відмінно гріють, але вони важкі і незручні. Бамбукові вироби невагомі, ними можна користуватися взимку і влітку.

Читайте також:  Голова МВС Німеччини заявила про масштабну небезпеку для країни з боку Росії

Вовняні і верблюжі ковдри теж здаються важкими в порівнянні з бамбуковими. Вироби з пуху алергенні для тих, у кого виникають риніти, респіраторні захворювання. Бамбук не викликає роздратування шкіри, дихальних шляхів. Вироби мають унікальні властивості – натуральний аромат і захист від накопичення неприємних запахів. Ця ковдра набагато легша багатьох інших.

Недоліки

За відгуками, мінуси ковдри з бамбука незначні, але вони є. У деяких магазинах можна зустріти товари під виглядом бамбукового волокна, але насправді це синтепон в наволочці з бамбукового матеріалу. Нерідко поєднується суміш бамбука і пір’я. До бамбукової ковдри потрібно звикнути, так як після класичного виробу вона може здатися незвичною.

Розмір

Ковдра за габаритами може бути по ширині ліжка або за розміром постільної білизни. Можна орієнтуватися на наступні параметри:

  • Для однієї людини – ширина 140-160 см;
  • Для двох – 172-220.
  • Для дитини – 110х140 або 100х150.

Якщо ковдру застосовується для двоспального ліжка, то бажано вибирати двоспальний виріб. Тоді заправлена постіль буде виглядати акуратно.

Сезонність

Що краще вибрати – ковдру з бамбука або овечої вовни? Відгуки показують, що краще буде той виріб, який виготовлено з натуральної сировини.

Бамбукова річ може включати 1 з 3 ступенів теплоти, тому вони можуть бути літніми, зимовими і всесезонними:

  • Літній, ще його називають легким або полегшеним. Щільність наповнювача дорівнює 200 г / м 2. Завдяки тонким і гладким волокнам ковдра добре продувається, це гарантує свіжість виробу.
  • Зимове. Приблизно в 1,5 рази пишніше літнього. Щільність становить близько 300 г / м 2. Чим вище ця характеристика, тим тепліше ковдра. Підвищення щільності збільшує вагу і щільність речі.
  • Всесезонне. Це щось середнє між літнім і зимовим варіантами. Щільність вироби дорівнює близько 300г / м 2.

Отже, надіємось, що наші поради допоможуть вам вибрати хорошу ковдру саме для вас.

 

Запис Як правильно вибрати ковдру з бамбуку: поради спершу з’явиться на Це моя Україна.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: