facebook

Як працюють медики 78 окремого батальйону 102 бригади на Запоріжжі

Фельдшери 78 окремого батальйону 102 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини працюють цілодобово на Запорізькому напрямку. Щодня до них звертаються бійці й місцеві мешканці.

Як працюють медики батальйону на передовій, розповіли у 78 батальйоні.

Пише - джерело.

Сьогодні хочемо познайомити вас з цими відважними чоловіками.
Юрко, Володя та Богдан працюють в лікарні практично цілодобово. Щодня до них звертаються за допомогою не тільки бійці нашого батальйону, але і місцеві мешканці, яких залишилося в місті не так і багато, і переважно всі уже в літах. Нема нічого дивного – Гуляйполе ні на день не припиняє потерпати від ворожих обстрілів. Відтак і цивільних лікарів тут суттєво поменшало, а це означає, що все навантаження впало на військових медиків, – йдеться у повідомленні.

Гуляйпільська лікарня стала своєрідним пунктом підтримки, де можна за потреби зарядити телефони, випити чаю чи кави, щоб зігрітися, скористатися сховищем в разі ракетної небезпеки або просто побути серед людей.Приміщення лікарні вже неодноразово потрапляло під артилерійські обстріли противника. Оскільки ні газу, ні електрики в місті нема вже давно, доводиться користуватися величезним генератором.

Фельдшер Василь і санінструктор Сашко працюють і живуть в медичному пункті. Щодня до них звертаються бійці з різноманітними скаргами на здоров‘я. Зазвичай це застуди, запалення, загострення хронічних захворювань та дрібні травми.

Тут завжди можна отримати кваліфіковане обстеження, рекомендації щодо лікування і – в разі підозри на щось серйозніше – направлення на дообстеження до профільних спеціалістів у «велике місто». А ще тут завжди запропонують попити щось тепленьке з печивом і пригостять добрячою порцією відбірного армійського гумору. До слова, замість звичного для цивільних людей рецепту в аптеку, в медичному пункті бійці гарантовано отримають вже готові, ретельно підібрані для них ліки, котрі безперервними потоками передають нам волонтери, – розповідають у батальйоні.

Аптеки в Гуляйполі не працюють. Буває, що хворим воїнам ніяк не можна продовжувати лікування на передовій, в окопах, оскільки їхні захворювання вимагають певних умов і постійного професійного догляду. На такий випадок поблизу Гуляйполя було розгорнуто цілий батальйонний лазарет. Керує ним фельдшер Василь з позивним Мамай. Василь став легендою батальйону, коли в час загострення ситуації на нашому напрямку вивіз з поля бою загалом близько 300 поранених бійців, 100 з них – в перші три дні протистояння. І це на різних видах транспорту, по бездоріжжю, вдень і вночі та під майже безперервними ворожими обстрілами. Кожен, хто в ті дні перебував на позиціях, – або чекав з нетерпінням свого рятівника, або слідкував по рації за переміщенням Мамая і тримав за нього кулаки.

Зараз у Василя трохи спокійніша робота, але це не означає, що він робить її з меншим запалом та ентузіазмом. Допомагає йому в цьому фельдшер Ігор, і разом вони справді успішна команда, яка дбає не тільки за фізичне здоров‘я своїх пацієнтів, але і за їхнє психічне умиротворення. Атмосфера, яка панує в лазареті, цілком цьому сприяє.
Медики 78 батальйону не носять білих халатів. Проте вони завжди напоготові допомогти, врятувати, полікувати і просто підтримати добрим словом. Справжні ангели, – додають у повідомленні.



The post Як працюють медики 78 окремого батальйону 102 бригади на Запоріжжі appeared first on Місто.

Читайте також:  Для Франківська закуплять ще 10 великогабаритних автобусів

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: